22.7 C
Athens

Τσιτσιπάς: Είμαι από τα φαβορί για τον τίτλο στη Μαδρίτη

Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό της Βαρκελώνης από τον Κάρλος Αλκαράθ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για την επόμενη φετινή του πρόκληση, το Madrid Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από τον 2ο γύρο του ATP 1000 τουρνουά της Μαδρίτης, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Κάιλ Έντμουντ και Ντομινίκ Τιμ και μοιάζει έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο:

«Αυτή τη στιγμή έχω καλές σκέψεις, νιώθω όμορφα. Έχω παίξει αρκετούς αγώνες στο χώμα μέχρι σήμερα και θεωρώ πως είμαι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο. Έχω καλά αποτελέσματα σ’ αυτό το τουρνουά και παραδοσιακά παίζω καλά εδώ. Στη Βαρκελώνη είχα τη δυνατότητα να απολαύσω το τένις μου ξανά, γιατί από την Αυστραλία και μετά δεν είχα τη δυνατότητα να προπονηθώ και να παίξω πολλά παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που έχω επιστρέψει δυνατός και που μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε αρκετά καλά».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει τον Αλκαράθ σε έναν ακόμα τελικό, ο Τσιτσιπάς σχολίασε: «Είναι ένα μεγάλο τουρνουά και ο δρόμος για τον τελικό θα είναι πολύ μακρύς. Είναι ένα τουρνουά δυο εβδομάδων, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να φτάσω στο σημείο να σκέφτομαι τον τελικό. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω για να είμαι έτοιμος. Πρέπει να προπονηθώ και να βελτιώσω πολλά πράγματα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να αλλάξω αυτό που συμβαίνει τώρα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κερδίσω έναν παίκτη που αποτελεί ένα εμπόδιο για μένα.

Θα πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά, να τα δίνω όλα σε κάθε αγώνα, για να παίρνω τα αποτελέσματα που θέλω. Είναι μια σειρά από αγώνες που πρέπει να κερδίσω για να πάω στον τελικό, κάτι που στοχεύω φυσικά. Πολλοί παίκτες βρίσκονται σε καλή κατάσταση τώρα και έχουν δουλέψει πολύ. Έχω παίξει κάποιους αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες και έχω μια ιδέα για το τι λειτουργεί πάνω στο χώμα για μένα, και πως μπορώ να κερδίζω πόντους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς