15.6 C
Athens

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (6-7 πεν.): Λύτρωση στα πέναλτι και ιστορικό ραντεβού στον τελικό του FA Cup (vid)

Για πρώτη φορά στην ιστορία το Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει τις δυο ομάδες του Μάντσεστερ στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας

Η Μπράιτον ήλπιζε πως θα καταφέρει μετά από 40 χρόνια να βρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Οι Γλάροι είχαν χρυσή ευκαιρία μπροστά τους αλλά η… φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε στο τέλος με τους Κόκκινους Διαβόλους μετά το 0-0 σε 120′ να παίρνουν την πρόκριση για τον τελικό του FA Cup όπου θα αντιμετωπίσουν τη Μάντσεστερ Σίτι. Για πρώτη φορά θα έχουμε τελικό FA Cup με αντιπάλους τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ…

 

Το 0-0 στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν μια πραγματικά μαγική εικόνα. Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι είχε την κατοχή της μπάλας, έφτιαξε φάσεις αλλά όχι αρκετά επικίνδυνες για να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ντε Χέα.

Το δεύτερο μέρος είχε μια πλήρως διαφορετική εικόνα για τον Ισπανό τερματοφύλακα που χρειάστηκε να επέμβει στα σουτ του Ενσίσο, Μιτόμα και Μαρτς ενώ ο Γουέλμπεκ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα μετά το 75′, έφτιαξαν κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν νίκησαν τον Σάντσεθ, ο οποίος ειδικά στην παράταση χρειάστηκε να κάνει μια σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Ράσφορντ που κόντραρε.

Οι δύο ομάδες μετά το 0-0 στα 120′ οδηγήθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου μοιραίος μετά από 12 εκτελέσεις εύστοχες ήταν ο Μαρτς που έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Λίντελοφ ευστόχησε στο 7ο της ομάδας του και την έστειλε στον 21ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας της όπου θα διεκδικήσει το 13ο της στη διοργάνωση και δεύτερο τρόπαιο στη σεζόν.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (6-7)

 

1-0 ΜακΆλιστερ

1-1 Κασεμίρο

2-1 Γκρος

2-2 Νταλότ

3-2 Ουντάβ

3-3 Σάντσο

4-3 Εστουπινιάν

4-4 Ράσφορντ

5-4 Ντανκ

5-5 Ζάμπιτσερ

6-5 Γουέμπστερ

6-6 Βέγκχορστ

6-6 άουτ ο Μαρτς

6-7 Λίντελοφ

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Γκρος, Γουέμπστερ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μακάλιστερ, Μαρτς, Ενσίσο (67′ Φέλτμαν), Μιτόμα, Γουέλμπεκ (75′ Ουντάβ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα (101′ Μαλάσια), Λίντελοφ, Σο, Νταλότ, Καζεμίρο, Φερνάντες (101′ Βέγκχορστ), Έρικσεν (62′ Φρεντ), Άντονι (91′ Ζάμπιτσερ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (85′ Σάντσο)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Σάββατο 22/4

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (43′ πεν. 61′, 66′ Μαχρέζ)

 

Κυριακή 23/4

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (6-7 πεν.)

ΤΕΛΙΚΟΣ 

Σάββατο 3/6

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς