21.8 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0: Ο Μαχρέζ υπέγραψε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας (hls)

Η διαφορά μιας κατηγορίας ήταν εμφανής στο Γουέμπλεϊ, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Ριάντ Μαχρέζ πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του FA Cup επικρατώντας με 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και περιμένει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι της Μπράιτον κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνάντησε αντίσταση στα πρώτα 43′ όταν και ανέλαβε δράση ο Μαχρέζ για να πετύχει το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Οι Λεπίδες του διεθνούς Έλληνα Τζορτζ Μπάλντοκ (βασικός) προέβαλαν αντίσταση στο μέτρο του δυνατού αλλά επιθετικά δεν κοίταξαν στα μάτια τους πανίσχυρος Πολίτες.

Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός διέσχισε το μισό γήπεδο και πέτυχε το 2-0 στο 61′ ενώ 5′ αργότερα αξιοποίησε την όμορφη ασίστ του Γκρίλις για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 και να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση. Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε μάλιστα η πρώτη ομάδα μετά την Έβερτον το 1965-1966 που προκρίνεται σε τελικό FA Cup χωρίς να δεχθεί γκολ!

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκόμεζ, Γκουντογκάν (75′ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (81′ Λιούις), Μαχρέζ, Άλβαρες, Γκρίλις (66′ Πάλμερ), Χάλαντ (67′ Φόντεν)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Φοδέρινχαμ, Αχμέντοτζιτς (76′ Κουλιμπαλί), Ίγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (76′ Μπογκλ), Μπέργκε (75′ Μπάσαμ), Νόργουντ, Φλεκ (68′ Σαρπ), Λόου, Τζέμπισον (58′ Μακμπέρνι), Εντιαγέ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ

Σάββατο 22/4

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0 (43′ πεν. 61′, 66′ Μαχρέζ)

Κυριακή 23/4

Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

ΤΕΛΙΚΟΣ (3/6)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς