22.4 C
Athens

Τρινκιέρι: Ο Ολυμπιακός είναι σαν τη Βραζιλία του Πελέ το 1970, του αξίζει να πάει στο Κάουνας

Ο Ιταλός τεχνικός της Μπάγερν μίλησε με αποθεωτικά λόγια για τον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα (τι πιο σύνηθες...) συγκρίνοντας τους Πειραιώτες με την θρυλική Βραζιλία του Πελέ

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ολοκλήρωσε με την Μπάγερν τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για φέτος και έχει πλέον χρόνο για να εμφανίζεται ως καλεσμένος σε διαδικτυακές εκπομπές όπως αυτή που έκανε το Area 52 στο twitch.

Ο Ιταλός τεχνικός των Βαυαρών έδωσε μεταξύ άλλων τα προγνωστικά του για τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ της Euroleague, στέλνοντας τα τρία εξ αυτών σε Game 5. Και παρότι συμπεριέλαβε στα παραπάνω το Ολυμπιακός – Φενέρ, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «Βραζιλία του Πελέ το 1970», όπως είχε κάνει και ο βοηθός του πριν από λίγο καιρό!

Διαβάστε όσα είπε για τους Ερυθρόλευκους και όχι μόνο ο τεχνικός της Μπάγερν

«Ο Ολυμπιακός, όπως είχε πει και ο βοηθός μου, είναι σαν τη Βραζιλία του Πελέ το 1970, τους αξίζει να περάσουν. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι θα νικήσουν εύκολα. Θα πάνε σε Game 5».

Για το Ρεάλ – Παρτίζαν: «Βλέπω ανατροπή. Αν η Ρεάλ δεν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της, θα πρέπει να πάρει ματς στο Βελιγράδι και το να παίζεις εκεί με 30 χιλιάδες οπαδούς είναι το κάτι άλλο. Η Ρεάλ είναι δυνατή αλλά προβλέπω πέντε ματς, ενώ την ίδια πρόβλεψη έκανε και για το Μονακό – Μακάμπι: «Το πιο απρόβλεπτο ζευγάρι, πέντε παιχνίδια κι εδώ».

Ωραίος ως Έλλην: Ο Τόμας Γουόκαπ παίρνει διαβατήριο, προβάρει τα γαλανόλευκα και ο Ολυμπιακός τρίβει τα χέρια του!

Για το Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις: «3-0 ή 3-1, όμως υπάρχει και ο παράγοντας Κάουνας».

Για τον Μπόλντγουιν και τους «δαίμονές» του: «Καθαρό υλικό NBA. Το σώμα και τα ένστικτά του είναι εξωπραγματικά. Το πρόβλημά του όταν ήρθε εδώ ήταν οι δαίμονές του. Ήταν μια σκληρή δουλειά, κάναμε περίπου 11 συναντήσεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Ήταν μια υπέροχη μεταμόρφωση. η καρδιά μου γεμίζει κάθε φορά που τον παρακολουθώ».

Ο θαυμασμός για τον Μάικ Τζέιμς: «Ο Μάικ Τζέιμς είναι ο καλύτερος παίκτης στην EuroLeague, χωρίς αμφιβολία. Δεν μπορείς να τον σταματήσεις, έχει τα πάντα: τρίποντο, δεξί χέρι, αριστερό χέρι, pull-up. Θα ήθελα να τον έχω; Εννοείται».

Η εξέλιξη του μπάσκετ: «Το analytics άλλαξαν τα πάντα και τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: τα corner threes είναι τα σουτ που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Το πρόβλημα είναι τι θα συμβεί αν η άλλη ομάδα δεν με αναγκάσει να το κάνω αυτό; Το καλύτερο μπάσκετ είναι αυτό που προσαρμόζεται στις καταστάσεις, πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να κερδίσεις».

Για την ανάληψη ομάδας που μπορεί να κατακτήσει την EuroLeague: «Είναι μια φιλοδοξία, αλλά δεν είναι εμμονή. Αν έχω την ευκαιρία, θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις, αλλά δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω. Σε κάθε περίπτωση θα πιω ένα μπουκάλι καλό κρασί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς