16.4 C
Athens

Ηχηρό χαστούκι στην ΕΦΟΕΠΑ το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ για τη δικαίωση του Ολυμπιακού

Εκτεθειμένη στο φίλαθλο κοινό είναι η ΕΦΟΕΠΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) έπειτα από την πλήρη δικαίωση του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για την αναβολή των αγώνων με τον Παναθηναϊκό, όπως αποτυπώνεται στο σκεπτικό του Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, η ΕΦΟΕΠΑ υποστήριξε στο υπόμνημα που κατέθεσε ότι: «Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν άδειες ή υποχρεώσεις για τους αλλοδαπούς αθλητές, αλλά υποχρεώσεις των Ελλήνων Αθλητών, όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό», άρα ουσιαστικά διαχώρισε Έλληνες και ξένους αθλητές δημιουργώντας ανισότητες και υποβαθμίζοντας το ίδιο το άθλημα.

Αυτό αναγνώρισε και το ΑΣΕΑΔ που δικαίωσε τον Ολυμπιακό, με το σκεπτικό να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Η εν λόγω ερμηνεία των σχετικών διατάξεων κρίνεται από το Δικαστήριο εσφαλμένη, αφού με τυχόν αποδοχή της, θα εγκαθιδρύονταν άνιση μεταχείριση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών που αγωνίζονται στο εξωτερικό και οι οποίοι, υπό την ανωτέρω ερμηνεία, θα μπορούσαν να συνδράμουν τη ελληνική εθνική ομάδα και έτσι να εξελιχθούν και προσωπικά έκαστος εξ αυτών στο άθλημα (καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη), σε σχέση με τους αλλοδαπούς αθλητές οι οποίοι αγωνιζόμενοι σε ελληνικές ομάδες, δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αγώνες των δικών τους Εθνικών Ομάδων, υφιστάμενοι μάλιστα και ποινές.

Επιπροσθέτως, η τυχόν αποδοχή της εσφαλμένης ως άνω ερμηνείας, θα είχε ως απώτερο αποτέλεσμα να μην επιλέγουν οι αλλοδαποί αθλητές και δη οι καλύτεροι στην παγκόσμια κατάταξη, τις ελληνικές ομάδες, με συνέπεια την υποβάθμιση του αθλήματος στην Ελλάδα».

Ουσιαστικά, αποδείχθηκε πως η Ομοσπονδία λειτούργησε αόριστα και με σκοπιμότητα (σ.σ. υπέρ του Παναθηναϊκού):

«Η ανωτέρω αιτιολογία κρίνεται από το Δικαστήριο ως αντιφατική και ως εκ τούτου αόριστη, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία, απορρίπτει το αίτημα του προσφεύγοντος για λόγους σκοπιμότητας που αφορούν μάλιστα στο μέλλον, ενώ δέχεται το νόμω και ουσία βάσιμο της αιτήσεως του προσφεύγοντος», τονίζει το ΑΣΕΑΔ στο σκεπτικό της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως αν οι ξένοι αθλητές του Ολυμπιακού δεν παρευρίσκονταν στο σπουδαίο διεθνές τουρνουά της Σιγκαπούρης, τότε θα κινδύνευαν τόσο με αγωνιστικές ποινές όσο και με χρηματικά πρόστιμα, την ώρα που η ομοσπονδία επιθυμούσε ξεκάθαρα οι Ερυθρόλευκοι να αντιμετωπίσουν τους Πράσινους μόνο με Έλληνες αθλητές και όχι επί ίσοις όροις.

Το χαστούκι τόσο στην ΕΦΟΕΠΑ όσο και στην προπαγάνδα από το σκεπτικό του ΑΣΕΑΔ είναι αρκετά ηχηρό, με την ομοσπονδία να ορίζει τα κρίσιμα ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την Παρασκευή (28/4) στις 18:00 για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής στους Άνδρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς