21.1 C
Athens

Οι δύο απαράβατοι όροι του Μπέου για να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό

Η ΕΠΟ μετά το νέο φιάσκο με την κυπριακή αστυνομία στράφηκε ξανά στη λύση του Πανθεσσαλικού ως έδρα για τον τελικό Κυπέλλου, με τον Αχιλλέα Μπέο να θέτει δύο απαράβατους όρους προκειμένου να πει το «ναι»

Μετά το νέο φιάσκο της ΕΠΟ με την έδρα του τελικού στην Κύπρο, οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας ψάχνονται ξανά για τη λύση του Πανθεσσαλικού και μέσω επιστολής στον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή τομή» για την επίτευξη συμφωνίας.

Αντωνίου για τον τελικό του Κυπέλλου: «Θα σταλεί επιστολή στον κ. Μπέο, δεν αποκλείεται η αλλαγή ημερομηνίας»

Όσο η έδρα του φετινού τελικού βρίσκεται στον «αέρα», ο ισχυρός άνδρας του ΝΠΣ Βόλου, που αρχικώς είχε αρνηθεί να γίνει ο τελικός στο γήπεδο της πόλης του, επανήλθε με μία νέα πρόταση αλλά και δύο απαράβατους όρους προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία.

Ο πρώτος αφορά την παρουσία περίπου 10.000 παιδιών στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού στην βραδιά του τελικού προς αποφυγήν σοβαρών επεισοδίων όπως είχε γίνει το 2017, ενώ ο δεύτερος τη μοιρασιά 1.000 πολύ ακριβών εισιτηρίων σε κάθε φιναλίστ, τα οποία θα δοθούν για τις ανάγκες των οπαδών τους.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε:

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες είναι μία γιορτή. Η ΕΠΟ δεν έχει τον πρώτο λόγο σε αυτό το κομμάτι όσο οι ομάδες. Εγώ έκανα μία πρόταση. Καταρχάς είναι ντροπή που η Κύπρος δεν δέχεται μία γιορτή. Φανταστείτε πόσο φοβούνται οι άνθρωποι. Εγώ ξεκαθάρισα πως δεν θα δεχτώ να κάνουν επεισόδια και να σπάσουν την πόλη μου. Δηλαδή, να δώσουν ραντεβού θανάτου οι ανεγκέφαλοι των δύο ομάδων. Δεν είναι όλοι φίλαθλοι, υπάρχει μία μερίδα σκληροπυρηνικών που τους αρέσει η βία και οι ακραίες καταστάσεις.

Ο Βόλος είναι μία φιλόξενη πόλη που δέχεται πολίτες από όλο τον κόσμο και όλη την Ελλάδα με σκοπό να χαρούν. Ως εκ τούτου, είχα κάνει μία πρόταση. Να μπουν 5.000 με 10.000 παιδάκια από τα σχολεία για να χαρούν μία γιορτή, χωρίς να εμπλακούν σε καταστάσεις βίας. Κι από εκεί και πέρα, η κάθε ομάδα με καταστάσεις, ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ και με δική τους ευθύνη να πάρουν έως 1.000 εισιτήρια, αλλά με μεγάλο κόστος. Δηλαδή κάθε εισιτήριο να κοστίζει 70, 80 ή 100 ευρώ.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες έκανε μία συζήτηση και με τον Αστυνομικό διευθυντή διότι εμένα με ενδιαφέρει η πόλη μου. Εγώ θα το χαρώ ως ουδέτερος παρατηρητής. Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις που ανέφερα θα δεχτώ να γίνει ο τελικός στον Βόλο. Λίγο πριν βγούμε στον αέρα μού τηλεφώνησε ο κ. Μπαλτάκος και δώσαμε ραντεβού σε τρεις ώρες προκειμένου να δούμε με ποιες προϋποθέσεις μπορούμε διασφαλίσουμε από τη δική μας πλευρά την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, δίχως προβλήματα την όμορφη πόλη του Βόλου. Κι από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς