27.7 C
Athens

Λάτσιο – Γιουβέντους 2-1: Τεράστια νίκη και εδραίωση στη 2η θέση (hls)

Η εντυπωσιακή φετινή Λάτσιο έστειλε ηχηρό μήνυμα σε όλους πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη απέναντι στη Γιουβέντους που την εδραιώνει στη 2η θέση της Serie A

Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια με 2-1 στο ντέρμπι κόντρα στη Γιουβέντους και παράμεινε σταθερά στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Λατσιάλι επιβεβαίωσαν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και υποχρέωσαν τη Μεγάλη Κυρία στην πρώτη της ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι παρέμεινε στη 2η θέση και πλησιάζει όλο ένα και περισσότερο στα… αστέρια, έχοντας πλέον απόσταση 6 βαθμών από την 4η Μίλαν και 7 από την 5η Ίντερ. Αντίθετα η Γιουβέντους έχασε μεγάλη ευκαιρία και δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Αταλάντα ώστε να την πλησιάσει ακόμη περισσότερο στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

 

Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ισορροπημένο και δεν είχε τις τεράστιες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 38′ με τον Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, σε μια φάση που υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς Γιουβέντους, που ζήτησε φάουλ του σκόρερ πάνω στον Άλεξ Σάντρο ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος.

Τελικά διαιτητής και VAR αποφάσισαν το ίδιο και η Λάτσιο βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Το προβάδισμα όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς 4 λεπτά αργότερα και μετά από φάση διαρκείας, ο Ραμπιό έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Με τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βρήκαν δεύτερο τέρμα, πήραν το προβάδισμα και το κράτησαν μέχρι το τέλος. Ο Λουίς Αλμπέρτο ήταν ο πρωταγωνιστής της φάσης, καθώς μετά από γύρισμα του Φελίπε Άντερσον άφησε άγαλμα τους αμυντικούς της Γιουβέντους πατώντας με τακουνάκι την μπάλα στον Τζακάνι που βρισκόταν λίγο πιο πλάγια. Αυτός δεν άφησε αυτή τη φοβερή έμπνευση να πάει χαμένη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7/4

Σαλερνιτάνα – Ίντερ 1-1 (90′ Καντρέβα / 6′ Γκόζενς)

 

Λέτσε – Νάπολι 1-2 (52′ Ντι Φραντσέσκο / 18′ Ντι Λορέντζο, 64′ αυτ. Γκάλο)

 

Μίλαν – Έμπολι 0-0

 

Σάββατο 8/4

Ουντινέζε – Μόντσα 2-2 (18′ Λόβριτς, 90+2′ πεν. Μπέτο / 48′ Κολπάνι, 56′ Ροβέλα)

 

Φιορεντίνα – Σπέτσια 1-1 (25′ αυτ. Βισνιέφσκι / 32′ Ενζολά)

 

Σαμπντόρια – Κρεμονέζε 2-3 (15′ Λερίς, 66′ Λάμερς / 35′ Γκιλιόνε, 85′ Λοτσοσβίλι, 90+5′ Σερνίκολα)

 

Αταλάντα – Μπολόνια 0-2 (49′ Σανσόνε, 86′ Ορσολίνι)

 

Τορίνο – Ρόμα 0-1 (8′ πεν. Ντιμπάλα)

Βερόνα – Σασουόλο 2-1 (84′ Τσεκερίνι, 90+5′ Γκάιτς / 34′ Χαρουί)

 

Λάτσιο – Γιουβέντους 2-1 (38′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 53′ Τζακάνι / 42′ Ραμπιό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς