19.1 C
Athens

Οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα playoffs και τα δύο σενάρια για την πρωτιά

Οι Ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα ετοιμάζονται για μία μάχη... κορυφής κόντρα στη διψασμένη και με τεράστιο κίνητρο Μπασκόνια στο κατάμεστο ΣΕΦ, τη στιγμή που το τοπίο για την τελική 8άδα στην regular season ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει

Ο Ολυμπιακός έπεσε στην… τρύπα του Βελιγραδίου κόντρα στον μαχητικό -παρότι αδιάφορο βαθμολογικά- Ερυθρό Αστέρα και πλέον οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν την ιστορική πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Euroleague την ερχόμενη Πέμπτη κόντρα στη Μπασκόνια στο κατάμεστο ΣΕΦ, με τους Βάσκους να «καίγονται» επίσης για νίκη ώστε να μπουν στην τελική οχτάδα.

Μπαρτζώκας: Εκτός φόρμας κάποιοι παίκτες, όποτε διαλέγεις αντίπαλο ο Θεός του μπάσκετ σε τιμωρεί

Σε εκείνο το παιχνίδι και με τη βοήθεια του πύρινου κόσμου του, ο Ολυμπιακός θα θέλει απλώς το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου να μην ασχολείται με το τι θα κάνουν την ίδια ώρα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην ισοβαθμία, με την ομάδα του Μπαρτζώκα, όμως, να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: την ισοβαθμία.

Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την πρωτιά ακόμα και σε περίπτωση ήττας κόντρα στη Μπασκόνια, με την προϋπόθεση ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει νικήσει τις Αρμάνι (7/4), Βαλένθια και η Ρεάλ τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Με το τοπίο ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει για την τελική κατάταξη αλλά και τις ομάδες που θα βρεθούν στα φετινά playoffs, έχοντας ως βάση τα τωρινά δεδομένα, οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον δρόμο για το Final-4 (με μόνη σίγουρη τη Μακάμπι) είναι οι εξής: Φενέρμπαχτσε (19-4), Μακάμπι (19-4), Παρτιζάν (18-4), Μπασκόνια (18-15) και Ζαλγκίρις (18-15).

Τα παιχνίδια που απομένουν για καθεμία από αυτές στη μάχη της πρόκρισης:

Φενέρμπαχτσε (1): Ερυθρός Αστέρας-Φενέρμπαχτσε (13/4)

Μακάμπι (1): Μακάμπι-Ρεάλ Μαδρίτης (13/4)

Παρτιζάν (2): Μονακό-Παρτιζάν (7/4), Παρτιζάν-Παναθηναϊκός (14/4)

Μπασκόνια (1): Ολυμπιακός-Μπασκόνια (13/4)

Ζαλγκίρις (1): Μπάγερν-Ζαλγκίρις (14/4)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς