16.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Άρης 2-2: «Αυτόχειρας» σε πάγκο και χορτάρι

Το σοβαρό λάθος του Ρέτσου έφερε τη μείωση του σκορ για τον Άρη και την... τρικυμία στο μυαλό του Μίτσελ - Ο Ισπανός άφησε την ομάδα του χωρίς φορ και επιτελικό από το 74' για να παίξει με τρεις κόφτες και όταν ήρθε η ισοφάριση τα πάντα είχαν τελειώσει

Εγκλήματα και τιμωρία από το… πουθενά για τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι πέταξαν προβάδισμα δύο γκολ απέναντι στον Άρη και το 2-0 έγινε 2-2 με τον Μίτσελ να τα κάνει… σαλάτα.

Η γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο έδινε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πλησιάσει στον βαθμό την κορυφή στο θεωρητικά πιο… βατό παιχνίδι της ομάδας του Μίτσελ μπροστά σε αυτά που ακολουθούν.

Ολυμπιακός: Εκτός λόγω τραυματισμού και ο Μπα, η πρώτη εκτίμηση για Κανός

Ο Ισπανός προπονητής έκανε προπονητικά εγκλήματα όταν ο Ιτούρμπε μείωσε σε 2-1 μετά το σοβαρό λάθος του Ρέτσου. Ο Χουάνγκ, ο Φορτούνης και ο Μπακαμπού έδωσαν τη θέση τους στους Σαμασέκου, Εμβιλά και Γκάρι Ροντρίγκες με τον Ολυμπιακό να μένει χωρίς καθαρό φορ (!) στο υπόλοιπο του αγώνα.

Κι όταν ο Άρης βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν τρόπο να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να μείνουν στο 2-2 χωρίς ελπίδα για κάτι περισσότερο έτσι όπως πήγαν τα πράγματα.

Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί έμειναν στον πάγκο να παρακολουθούν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους να πετύχουν ένα τρίτο γκολ αλλά τα πάντα είχαν τελειώσει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλο το πρώτο μέρος βρήκε τον Ολυμπιακό να πολιορκεί την εστία του Σιαμπάνη με 17 τελικές και σε μία εξ αυτών ήρθε και το γκολ: ο Χουάνγκ έπιασε το συρτό σουτ εκτός περιοχής και ο τερματοφύλακας του Άρη στο 36′ είδε την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στην εστία του.

Ο Κανός αποχώρησε κλαίγοντας στο 42′ με τραυματισμό στο γόνατο κι αυτό ήταν το μόνο άσχημο για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος (θα μπορούσε να έχει βρει και δεύτερο γκολ).

Το 2-0 το πέτυχε στο 52ο λεπτό με ωραία κεφαλιά ο Παπασταθόπουλος μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν αέρινος στις επαφές του, μέσα σε όλες τις φάσεις και μαζί με τον Χουάνγκ κέντησαν στο δημιουργικό κομμάτι.

Η αναγκαστική αλλαγή του Μπα στο 55′ έφερε την είσοδο του Ρέτσου την ώρα που ο Τόλης Τερζής έψαχνε τρόπο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Ιτούρμπε και ο Καμάτσο ήρθαν από τον πάγκο και αποτέλεσαν τις χρυσές αλλαγές των Κίτρινων με τον Παραγουανό να μειώνει στο 70′. Ο Ρέτσος έκανε κακή εκτίμηση, ο επιθετικός του Άρη έφυγε τετ α τετ, πέρασε τον Πασχαλάκη και τον έβγαλε πλάγια, συνέκλινε και εκτέλεσε σε άδεια εστία για το 2-1.

Ήταν η πρώτη τελική του Άρη που άρχισε να το πιστεύει κι έφτασε στην ισοφάριση στο 81′ με τον Καμάτσο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Πίρσμαν από τα αριστερά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 2-2

Σκόρερ: 36′ Χουάνγκ, 52′ Παπασταθόπουλος / 70′ Ιτούρμπε, 81′ Καμάτσο

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Βερίσιμο (ΠΟΡ)

Κίτρινες: – / Γκρέι, Καμάτσο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Μπα (55′ λ. τρ.), Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ (74′ Σαμασέκου), Κασάμι, Κανός (42′ λ. τρ. Μασούρας), Μπιέλ, Φορτούνης (74′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (74′ Εμβιλά)

ΑΡΗΣ (Τερζής): Σιαμπάνης, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (75′ Νταμπό), Πάλμα (75′ Καμάτσο), Γκαρσία (57′ Ιτούρμπε), Νταρίντα (57′ Ετέμπο), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90′ Καμαρά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς