19.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – Βόλος 0-0: «Κηδεία» στη Λεωφόρο με τον Κλέιμαν να πιάνει πέναλτι στο 98′ (vid)

Ο Παναθηναϊκός στραπατσαρίστηκε στο τείχος του Βόλου, ο Κλέιμαν απέκρουσε πέναλτι στο 98' και οι Πράσινοι πλέον τρέμουν αυτά που έρχονται

Ένα χαμένο πέναλτι, ένα πρωτάθλημα που πήρε φωτιά στο 98′! Με τον Μπόρις Κλέιμαν να αποκρούει την εκτέλεση του Σπόραρ σε εκείνο το σημείο, ο Βόλος έφυγε με βαθμό από τη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό (0-0) και οι πρωτοπόροι Πράσινοι υπέπεσαν στην πιο σοβαρή γκέλα που θα μπορούσαν να βρεθούν κατά τη διάρκεια του μίνι πρωταθλήματος.

Με πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα αλλά ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και τον Κώστα Μπράτσο τιμωρημένο, ο Βόλος δεν μάσησε και χτύπησε στα ίσα ό,τι μπορούσε για να φτάσει σε έναν βαθμό που μπορεί να του φανεί πολύτιμος στη μάχη της 5ης θέσης.

 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν φλύαρος, είχε ελάχιστες κλασικές ευκαιρίες και δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει μια πολυπρόσωπη άμυνα με παίκτες που έβγαιναν επιθετικά στην μπάλα.

Ο Βόλος δεν είχε τελική στο πρώτο ημίχρονο, πολιορκήθηκε αρκετά αλλά οι πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στα πρώτα 45′ ήταν ένα χαμένο τετ α τετ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση στο 9′ μετά την κάθετη του Μαντσίνι, ενώ στο 23′ από το γύρισμα του Αργεντινού ο Τσέριν πλάσαρε από κοντά αλλά αστόχησε.

 

Τα περισσότερα σουτ δεν είχαν τύχη, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί με τίποτα να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι ξεθάρρεψαν κάπως περισσότερο στο δεύτερο μέρος.

Ο Τάχατος με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα προβλημάτισε ελάχιστα τον Μπρινιόλι, με τον Ιταλό να διαβάζει τις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις και να βγαίνει να καθαρίζει σαν λίμπερο.

Ο Παναθηναϊκός μετά το 75′ και με τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη, τον Βέρμπιτς αντί του Τσέριν, έψαξε το χρυσό γκολ. Η πίεση αυξήθηκε και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σέντρα του Παλάσιος από τα δεξιά ο Λούνα έκανε χέρι και ο Μανούχος υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά σημάδεψε δεξιά με τον Κλέιμαν να πέφτει σωστά και εντυπωσιακά και να απομακρύνει για να διατηρήσει το 0-0 και να βυθίσει σε εσωστρέφεια τους Πράσινους.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-0

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Μανούχος

Κίτρινες: Μαντσίνι / Κάτσε, Ντέλετιτς, Σιέλης, Τάχατος, Γκάχι, Κλέιμαν, Μπαριέντος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ (76′ Κουρμπέλης), Τσέριν (80′ Βέρμπιτς), Μαντσίνι (67′ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης (66′ Σπόραρ)

ΒΟΛΟΣ (Παρασκευόπουλος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Λούνα, Κάτσε (74′ Μπαριέντος), Τσοκάνης, Γκάχι (85′ Μεταξάς), Ντέλετιτς, Τάχατος (70′ Πιρές), Οζέγκοβιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς