27.6 C
Athens

Για τη νίκη και το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στη Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη για το πλεονέκτημα έδρας στα play off απέναντι στην αδιάφορη Βιλερμπάν, λίγες ημέρες πριν από τον ελληνικό «εμφύλιο» με τον Παναθηναϊκό

Με στόχο τη νίκη που θα του εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας ενόψει play off θα μπουν απόψε στο ΣΕΦ οι παίκτες του Ολυμπιακού για να αντιμετωπίσουν τη Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Euroleague (21:00, Novasports Prime).

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά το διάλειμμα της περασμένης εβδομάδας στο Βελιγράδι, όπου ταξίδεψαν χωρίς τον άρρωστο Γιώργο Μπαρτζώκα.

Απέναντι στον πρώτο Ολυμπιακό, που έχει ρεκόρ 21-9 και έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στα play off, θα βρεθεί η χωρίς αγωνιστικό κίνητρο Βιλερμπάν, που βρίσκεται στην τελευταία θέση με 8-22 και μετρά 9 συνεχόμενες ήττες.

Ο προπονητής των Πειραιωτών δε θα έχει στη διάθεσή του τον Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες απουσιάζει στις ΗΠΑ για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Οι Γάλλοι, από την πλευρά τους, θα αγωνιστούν χωρίς τους Νάντο Ντε Κολό και Νουά, καθώς και τους Ρισασέ και Λοβέρν, που βρίσκονται εκτός δράσης εδώ και καιρό λόγω τραυματισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στο ματς του πρώτου γύρου ο Ολυμπιακός είχε υποστεί αναπάντεχη ήττα στο Αστρομπάλ, χάρη στο buzzer beater τρίποντο του Νουά, που «έγραψε» το 77-75 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι Ερυθρόλευκοι θα αναζητήσουν τη νίκη και για να… ζεστάνουν τον κόσμο τους λίγες ημέρες πριν υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό στον ελληνικό εμφύλιο της Euroleague.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς