16.7 C
Athens

Γραμμένος: Όταν ήμουν στην ΕΠΟ, ήταν σε επιτήρηση το σπίτι και το γραφείο μου από την αστυνομία

Επανεμφάνιση μετά από αρκετό καιρό έκανε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Metropolis 95,5 για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην ομοσπονδία και να προχωρήσει και σε μια αποκάλυψη που αφορά στην περίοδο της προεδρίας του.

«Μου πρότειναν προστασία και δέχθηκα εν μέρει, γιατί είναι και θέμα της αστυνομίας. Ηταν σε επιτήρηση το γραφείο και το σπίτι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά λίγες μέρες ουσιαστικά μετά τη σοβαρή αποκάλυψη του Βαγγέλη Μαρινάκη πως σοβαρές απειλές δέχθηκε και ο Τάκης Μπαλτάκος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το θέμα δεν είναι τι βιώνει ο Τάκης Μπαλτάκος, αλλά τι βιώνει αυτό που εκπροσωπεί αυτός ο άνθρωπος. Θα θυμάστε καλά ότι έβγαιναν και για μένα τέτοια δημοσιεύματα «πρέπει να φύγει». Η προέλευση ήταν μονομερής, από συγκεκριμένη ομάδα. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να φύγει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Το λέω ευθέως. Και θα το πω και στον ίδιο αν έχω επικοινωνία. Αν είναι δυνατόν κάποιος εκλεγμένος να φεύγει κάθε φορά που τον βρίζουν. Πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν.

Σε εμένα είχαν στείλει μία δισέλιδη επιστολή συνοδευόμενη από μία σφαίρα. Ο Γραμμένος και ο κάθε Γραμμένος οφείλει να το ξεπεράσει και να παλέψει. Εμένα δεν με φόβισε, μου δημιούργησε, όμως, προβλήματα στην καθημερινότητά μου. Μου πρότειναν προστασία και δέχθηκα εν μέρει, γιατί είναι και θέμα της αστυνομίας. Ηταν σε επιτήρηση το γραφείο και το σπίτι μου. Ήμουν της άποψης ότι όταν κάποιος θέλει να σε κάνει κακό δεν σε προειδοποιεί. Δεν είχε ποτέ τέτοια θέματα, αλλά κάποια στιγμή προσαρμόζεσαι σε αυτό.

Εγώ με τον Περέιρα και τον Κλάτενμπεργκ δεν είχα τέτοια προβλήματα. Πρέπει να διερευνηθεί και από την UEFA και από την Ομοσπονδία από την οποία προέρχεται αυτός ο άνθρωπος. Δεν ξέρω αν έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Επαναλαμβάνω, είναι πιο ισχυρό να ασχοληθεί η UEFA και, παράλληλα, η Ομοσπονδία από την οποία προέρχεται. Για να μάθουμε επιτέλους που αποσκοπούσε αυτός ο κύριος.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα τελειώσουν τα πλέι οφ, αλλά καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό. Θέλω να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Κάποιες φορές και ο Κλάτενμπεργκ ζοριζόταν να βρει διαιτητές και είχε να κάνει με το κομμάτι των Ομοσπονδιών, γιατί είχαν τα δικά τους προβλήματα. Είχα καλύ συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ. Σήμερα, όμως, τι θέλουμε να κάνουμε; Η υπάρχει η ΕΠΟ και η ΚΕΔ ή δεν υπάρχει. Υπάρχει. Μιλάμε για ένα παράκεντρο. Τι ρόλο πάει να παίξει ο Κλάτενμπεργκ; Παγκοσμίως η ΚΕΔ ανήκει στην Ομοσπονδία και αυτή έχει την ευθύνη».

Για τη φανέλα της Eθνικής: «Την είδα την φανέλα. Δεν με παραπέμπει κάπου. Και αν υπάρχει ομοιότητα με ναζιστικό σύμβολο δεν υπάρχει σκοπιμότητα από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Δηλαδή τι; Η Ομοσπονδία έχει τάσεις φασιστικές; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αισθητικά αν με ρωτήσετε εγώ προτιμώ τις μονόχρωμες φανέλες. Είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μία εκμετάλλευση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς