22.6 C
Athens

Κυριάκος: Ο Λουτσέσκου θέλει να τραβάει πάνω του τα βλέμματα για να αποφορτίζει την ομάδα

Στρατηγική χαμηλών τόνων ακολουθεί φέτος ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Κυριάκο Κυριάκο - «Τοξικό δεν είναι να διαμαρτύρεσαι για κάτι που έχει συμβεί»

Την εμμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου, που σε κάθε του δήλωση αναφέρεται στο αθηναϊκό κατεστημένο που αδικεί τον ΠΑΟΚ, σχολίασε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Κυριάκος.

Με δηλώσεις του στο City of Primo, ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε για το ενδεχόμενο τα επαναλαμβανόμενα σχόλια του Ρουμάνου προπονητή να συμβάλλουν στην τοξικότητα και την αύξηση της έντασης ανάμεσα στις ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Λουτσέσκου: Δεν κλαίγομαι, λέω πάντα τα πράγματα όπως τα αισθάνομαι

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Είναι αλήθεια πως όσο πιο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα, τόσο πιο τοξικό γίνεται;

«Αλήθεια είναι αυτό, γι’ αυτό καλό είναι να μιλούν λιγότερο οι παράγοντες. Εγώ δεν θα το παίξω ο Ρομπέν τον Δασών και το καλό παιδί. Για μας είναι στρατηγική να κρατούμε χαμηλούς τόνους. Όσο πιο ήρεμη είναι η ομάδα, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Όσο υπάρχει εκνευρισμός, αυτό βγαίνει στα αποτελέσματα.

Χωρίς να θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, γιατί δεν χρειάζεται, εμάς η φετινή μας στρατηγική είναι αυτή του 2019. Λέμε όσα θεωρούμε ότι χρειάζεται. Ακούμε να λένε πως μιλάει μόνο ο Λουτσέσκου. Δεν είναι έτσι. Πρώτα απ’ όλα ο Λουτσέσκου δεν ανήκει σε άλλη εταιρεία. Εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ. Είναι το σημαντικότερο στέλεχος της καθημερινότητας του ΠΑΟΚ. Οι πρωταγωνιστές του γηπέδου είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν και να μιλούν. Δεν παίζει κάποιο ρόλο, έτσι είναι».

Για τον Λουτσέσκου όμως λένε ότι συμβάλλει στην τοξικότητα.

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση για τον ίδιο τον Λουτσέσκου. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να σου απαντήσει με μια κίνηση του χεριού για το πόσο τον ενδιαφέρει και το δεύτερο είναι να πρόκειται για επιδίωξη του. Θέλει να τραβάει πάνω του τα βλέμματα για να αποφορτίζει την ομάδα».

Αλλά έτσι δεν μπορούμε να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν συμβάλλει στην τοξικότητα.

«Εδώ πρέπει να κάνουμε έναν ορισμό της τοξικότητας. Γιατί τοξικό δεν είναι να διαμαρτύρεσαι για κάτι που έχει συμβεί. Τοξικότητα είναι να διαμαρτύρεσαι μια ολόκληρη εβδομάδα και να δημιουργείς κλίμα για κάτι που δεν έχει συμβεί και τελικά μπορεί να μην συμβεί καθόλου. Αλίμονο και εμείς έχουμε παραφερθεί, έχουμε διαμαρτυρηθεί, έχουμε πει και μια κουβέντα παραπάνω. Με το να μιλάμε περισσότερο όμως θα τους δώσουμε και παραπάνω ερεθίσματα.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος πολλές φορές νιώθει την ανάγκη να μιλήσουμε. Ωστόσο εμείς μιλάμε εκεί που θέλουμε. Στην διάρκεια μιας σεζόν δεν γίνονται να επικοινωνείς τα πάντα. Σας είπα ότι η βασική στρατηγική στόχευση είναι η ομάδα να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο της. Όσο πιο γρήγορα καταφέρει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να αποδώσει το ποδόσφαιρο που θέλει, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Άλλοι από την κερκίδα, άλλοι μέσα από τον ΠΑΟΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς