21.2 C
Athens

Elite μόνο… φρυγανιές: Άκυρο της ΕΠΟ στην πρόταση της SL για συνδρομή στην έλευση κορυφαίων διαιτητών!

Δευτέρα η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι η πρόταση Μαρινάκη θα συζητηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αλλά και στη συνάντηση της 27/3 με τον Μπένετ και την Τρίτη ξέκοψε κάθε κουβέντα επικαλούμενη κάποια μεμονωμένα εδάφια κανονισμών

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε δημόσια αρνητικά στη βοήθεια της Super League, έπειτα από την πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη, στον ορισμό elite διαιτητών για τα ντέρμπι στα πλέι οφ.

Παρότι η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (20/3) πως θα συνεδριάσει με την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και πως θα υπάρξει και συζήτηση με τον Στιβ Μπένετ, ορμώμενη από τις θέσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν, αποφάσισε να ρίξει… άκυρο στην πρόταση της Super League για συνδρομή στην έλευση κορυφαίων διαιτητών!

Κι όλα αυτά μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη για μαύρες γραβάτες που έφερε απαντήσεις επί απαντήσεων!

Βόμβα Μαρινάκη: «Ο Μπαλτάκος απειλήθηκε από τον Μελισσανίδη πως θα φορέσει “μαύρη γραβάτα”»!

Η ανακοίνωση:

«Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς