19.7 C
Athens

Γκουαρντιόλα: Έβγαλα τον Χάλαντ για να μη σπάσει το ρεκόρ του Μέσι…

Σε one man show εξελίχθηκε ένα ακόμα παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι, καθώς ο Έρλινγκ Χάλαντ σκόραρε τρεις φορές στη νίκη με 6-0 επί της Μπέρνλι για το FA Cup, πετυχαίνοντας το 6ο (!) φετινό του χατ τρικ.

Είχαν προηγηθεί, για… ξεμούδιασμα, τα πέντε γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λειψία, όπου έγινε αλλαγή στο 62ο λεπτό από τον Πεπ Γκουαρντιόλα κι έτσι απώλεσε την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ του Μέσι με τα περισσότερα τέρματα σε αγώνα Champions League. Κίνηση για την οποία υπήρξε κριτική προς το πρόσωπο του Καταλανού, όχι μόνο από τον Τύπο αλλά και από πολλούς ποδοσφαιρόφιλους.

Ο Νορβηγός επιτεθετικός αντικαταστάθηκε και στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπέρνλι και ο Γκουαρντιόλα βρήκε την αφορμή να ειρωνευτεί τους επικριτές του, χάνοντας και το όποιο δίκιο θα μπορούσε να έχει:

«Τον έβγαλα μετά τα τρία γκολ για να μη σπάσει το ρεκόρ του Μέσι στο FA Cup. Πάντα θέλω να τιμωρώ τους παίκτες μου, αυτός είναι ο στόχος μου», είπε αστειευόμενος ο Γκουαρντιόλα και πρόσθεσε: «Οκτώ γκολ σε τέσσερις μέρες. Εγώ έπαιξα έντεκα χρόνια στη Μπαρτσελόνα και σκόραρα έντεκα γκολ. Αυτό που έκανε είναι απίστευτο. Αυτό το παιδί θα έχει ένα πρόβλημα στο μέλλον: όλοι θα περιμένουν από αυτόν να σκοράρει τρία ή τέσσερα γκολ, αλλά αυτό δε θα συμβαίνει πάντα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς