19.3 C
Athens

Σε τρία μεγάλα τουρνουά με την Τουρκία ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι μέσα στο 2023

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι διατηρεί συμβόλαιο για άλλον έναν χρόνο με τον Ολυμπιακό με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του 3ου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του τμήματος βόλεϊ Ανδρών ενώ μπροστά τους οι Ερυθρόλευκοι έχουν άλλους τρεις εγχώριους στόχους.

Μετά το τέλος της σεζόν, ο Ιταλός προπονητής θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να ξεκινήσει προετοιμασία με την εθνική ομάδα της Τουρκίας η οποία αποτελεί την πρώτη του πρόκληση – σε επίπεδο εθνικών ομάδων – μετά την επιτυχία του με τη Σλοβενία.

Το πρόγραμμα ωστόσο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύ για τον ίδιο και την ομάδα του αφού θα πρέπει να δώσει το «παρών» σε τρία (!) σπουδαία τουρνουά, το ένα πιο σημαντικό από το άλλο.

Το πρώτο είναι το European Golden League με βάση τον προγραμματισμό της CEV που θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου με την Τουρκία να βρίσκεται σε όμιλο με Δανία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Για την Τουρκία – πέρα από τα άλλα παιχνίδια που θα δώσει μέσα στο καλοκαίρι – υπάρχει και η τελική φάση του Eurovolley. Η ομάδα του προπονητή του Ολυμπιακού βρίσκεται στον 4ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ (στο γήπεδο της Χάποελ όπου οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν τη Μακάμπι), εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη και με την εθνική μας ομάδα (Ελλάδα, Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία).

Όσον αφορά στο τελευταίο τουρνουά (ίσως και το σημαντικότερο), αυτό αναμένεται να ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 8 Οκτωβρίου και θα κρίνει ποιες ομάδες θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Η κλήρωση βέβαια δεν έκανε το χατίρι στην ομάδα του η οποία θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία (διοργανώτρια του 2ου ομίλου) και θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατές ομάδες όπως η Σερβία, οι ΗΠΑ και φυσικά η πρώην του ομάδα, η Σλοβενία των Παγένκ και Στερν. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα βρεθούν στο Παρίσι, ενώ άλλα πέντε εισιτήρια θα δοθούν βάσει του ράνκινγκ που έχει στη FIVB κάθε εθνική ομάδα.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (Βραζιλία): Βραζιλία, Ιταλία, Ιράν, Κούβα, Ουκρανία, Γερμανία, Τσεχία, Κατάρ

2ος ΟΜΙΛΟΣ (Ιαπωνία): Ιαπωνία, ΗΠΑ, Σλοβενία, Σερβία, Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτος, Φινλανδία

3ος ΟΜΙΛΟΣ (Κίνα): Κίνα, Πολωνία, Αργεντινή, Ολλανδία, Καναδάς, Μεξικό, Βέλγιο, Βουλγαρία

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς