17.6 C
Athens

Επιβεβαίωση ΑΘΛΟΥ: Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι στην εθνική Τουρκίας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποτελεί επίσημα τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Τουρκίας επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ - Αντίπαλος της Ελλάδας στον όμιλο του Eurovolley στο Τελ Αβίβ

Σε πάγκο εθνικής ομάδας επέστρεψε μετά από ένα σύντομο διάλειμμα ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανακοινώθηκε από την τούρκικη ομοσπονδία βόλεϊ και αναλαμβάνει τα ηνία της εθνικής ομάδας Ανδρών της Τουρκίας, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του ΑΘΛΟΥ από τις 17 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία αφορά σε συνεργασία διάρκειας 1+1 ετών με πολύ υψηλές οικονομικές απολαβές.

Σημειώνεται μάλιστα πως η Τουρκία θα συμμετάσχει στο επόμενο Eurovolley και βρίσκεται στον 4ο όμιλο που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη και με την εθνική μας ομάδα (Ελλάδα, Ισραήλ, Ρουμανία, Γαλλία, Τουρκία, Πορτογαλία).

«Από σήμερα μια καινούργια εποχή ξεκινά για την εθνική ομάδα βόλεϊ Ανδρών. Προσλάβαμε τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι που έχει δουλέψει με επιτυχία στη χώρα στο παρελθόν. Είναι ένας προπονητής που έχει αποδείξει την αξία του μέσα από τις επιτυχίες του. Πιστεύουμε ότι κάναμε τη σωστή επιλογή. Του εύχομαι επιτυχία στη νέα του θέση και καλή επιτυχία στο τούρκικο βόλεϊ», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Μεχμέτ Ακίφ Ούστουνταγκ.

Από την πλευρά του ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι που επιστρέφει σε διαφορετικό ρόλο στην Τουρκία (σ.σ. καθόταν στον πάγκο της Χάλκμπανκ τη σεζόν 2018/2019) δήλωσε ότι: «Επιστρέφω στην Τουρκία μετά από μερικά χρόνια αλλά αυτή τη φορά με τη μεγάλη τιμή να προπονώ την εθνική ομάδα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και ολόκληρη την ομοσπονδία που μου δίνουν αυτή την υπέροχη ευκαιρία».

Ο 58χρονος θα εργαστεί παράλληλα με τον Ολυμπιακό όπως συμβαίνει με πολλούς σπουδαίους προπονητές παγκοσμίως. Άλλωστε με τους Ερυθρόλευκους διατηρεί συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν κι αυτό είναι και το πιο σημαντικό αφού φέτος διεκδικεί όλους τους εγχώριους τίτλους όντας και πρωτοπόρος στη βαθμολογία της Volley League, ενώ η ομάδα του βρίσκεται και στους «4» του Challenge Cup.

Οι Τούρκοι παλεύουν χρόνια για να πετύχουν κάτι σημαντικό σε επίπεδο εθνικής ομάδας Ανδρών, έχουν ένα τεράστιο ταλέντο στη διαγώνιο (τον Άντις Λαγκουμτζίγια της Μόντενα), ένα ακόμα στα άκρα (τον Έφε Μπαϊράμ της Τσιστέρνα) και στο πρόσωπο του Ιταλού θεωρούν πως έχουν βρει τον καταλληλότερο για να εξελιχθούν. Άλλωστε, ο Τζουλιάνι κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια σε Eurovolley με τη Σλοβενία χωρίς να έχει τα αστέρια που διαθέτουν άλλες χώρες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς