17 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Ο Χάλαντ δεν βαριέται να σπάει ρεκόρ, πρόκριση με εξωγήινη εμφάνιση του Νορβηγού (vid)

Απλά ασταμάτητος: Ο διαστημικός Χάλαντ έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League με 5 γκολ σε ένα ματς, έφτασε τα 39 σε 37 παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι και την οδήγησε πανάξια σε μια πανεύκολη πρόκριση στους «8» προκαλώντας... τρόμο

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το φαβορί κόντρα στη Λειψία παρά το 1-1 του πρώτου αγώνα. Η διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στην πράξη στον επαναληπτικό του Έτιχαντ, με τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα να διασύρουν με 7-0 την ομάδα του Μάρκο Ρόζε για να πάρουν το εισιτήριο για τους «8» του Champions League με μια από τις πιο πειστικές εμφανίσεις τους στη σεζόν.

Οι Ταύροι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κοίταξαν στα μάτια τους πρωταθλητές Αγγλίας (δεν μπορούσαν καν να περάσουν με ευκολία το κέντρο), οι οποίοι είχαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες για μισή ντουζίνα γκολ σε μια βραδιά που ανήκει ξεκάθαρα και μόνο στον απίθανο Έρλινγκ Χάλαντ.

Βραδιά ρεκόρ για τον διαστημικό Νορβηγό

Ο Νορβηγός στράικερ πέτυχε 5 (!) γκολ κι έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει αυτό τον αριθμό γκολ. Ο πρώτος ήταν ο Λιονέλ Μέσι στο 7-1 της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Λεβερκούζεν το 2012 (επίσης στη φάση των «16») και ο δεύτερος ο Λουίζ Αντριάνο στη φάση των ομίλων το 2014, όταν φορούσε τη φανέλα της Σαχτάρ (νίκη με 0-7 στην έδρα της Μπάτε).

 

Τα ρεκόρ βέβαια δεν σταματούν εκεί για τον διαστημικό Χάλαντ που είναι πλέον και με τη βούλα ο νεαρότερος που ξεπερνά τα 30 γκολ στη διοργάνωση σε τόσα λίγα ματς ενώ ταυτόχρονα έφτασε τα 5 χατ τρικ στη σεζόν (ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ μετά τον Κέιν τη σεζόν 2016-2017) έχοντας 3 περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο επιθετικό στα τοπ πρωταθλήματα… Τι άλλο να κάνει;

Ο Νορβηγός από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ στο 22′, έπειτα από παράβαση που υπέδειξε ο διαιτητής με τη χρήση VAR. Ο Χένρικς έκανε χέρι στην κεφαλιά του Ρόδρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και το πέναλτι καταλογίστηκε άμεσα για το 1-0.

 

Το 2-0 ήρθε μετά από δύο λεπτά πάλι από εκείνον ο οποίος ξεκίνησε και τη φάση. Ο Χάλαντ πίεσε τον Μπλάσβιχ που «χάρισε» την μπάλα στον Ακάντζι. Οι Πολίτες αναπτύχθηκαν κάθετα και γρήγορα, ο Ντε Μπρόινε έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Νορβηγός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να πανηγυρίσει το 7ο γκολ του στο φετινό Champions League.

 

Η παράσταση του Χάλαντ οδήγησε σε χατ τρικ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, με τον επιθετικό της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα να εκμεταλλεύεται τα πολλά λάθη και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να πετυχαίνει το 3-0 από κοντά σε φάση διαρκείας.

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι πάτησαν ξανά το γκάζι για να πετύχουν το 4-0 με το διαγώνιο σουτ του Γκουντογκάν στο 49′ έπειτα από πολύ υπομονετική και καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Η Λειψία δεν είχε τρόπο να περιορίσει την αγγλική ομάδα η οποία όποτε ήθελε απειλούσε και με κάθε τρόπο. Κυρίως όμως από στημένες φάσεις.

Στο 53ο λεπτό ο Χάλαντ έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπλάσβιχ σε πρώτο χρόνο τον σταμάτησε αλλά σε δεύτερο ο Νορβηγός πήρε το ριμπάουντ για το 5-0 και στο 57′ πέτυχε το 6-0 με νέο δυνατό σουτ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποφάσισε να τον αποσύρει στο 63ο λεπτό – παρά τη διάθεση του Νορβηγού να συνεχίσει – και ο 22χρονος γνώρισε καθολική αποθέωση στο Έτιχαντ με τους θεατές να μένουν ως το φινάλε παρότι τα πάντα κρίθηκαν και απλώς τα εναπομείναντα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με ένα τρομερό σουτ με φάλτσο εκτός περιοχής στην τελευταία φάση του αγώνα (90+2′).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (64′ Σέρχιο Γκόμεθ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (64′ Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Γκουντογκάν (55′ Μαχρέζ), Γκρίλις (55′ Φόντεν), Χάλαντ (63′ Άλβαρες)

ΛΕΙΨΙΑ (Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χένρικς (80′ Κλόστερμαν), Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάιμερ, Καμπλ, Χαϊνταρά (63′ Σιμακάν), Σομποσλάι (72′ Όλμο), Βέρνερ (63′ Πόουλσεν), Φόρσμπεργκ (63′ Σίλβα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς