17.7 C
Athens

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ο Γκβάρντιολ τιμώρησε την απάθεια των Άγγλων (vid)

Ο εκπληκτικός Κροάτης στόπερ τιμώρησε την παθητική στάση της νωχελικής Μάντσεστερ Σίτι στο β' μέρος και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Λειψίας για πρόκριση στους «8» του Champions League, παρότι το έργο δεν θα είναι εύκολο στην Αγγλία

Μια Μάντσεστερ Σίτι χωρίς έκρηξη, φαντασία και δημιουργία στο παιχνίδι της αναδείχθηκε ισόπαλη στη Γερμανία με τη Λειψία (1-1) και θα χρειαστεί να κάνει κάτι καλύτερο στην έδρα της αν θέλει πραγματικά να προκριθεί στους «8» του Champions League.

 

Η απουσία του Ντε Μπρόινε αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα η οποία ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία της στο ματς και μάλιστα αφού υπήρξε λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων!

Ο Γκουντογκάν έκλεψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Αλγερινό που κινήθηκε κάθετα, βρήκε τον ελεύθερο χώρο και εκτέλεσε για το 0-1, σημειώνοντας το 20ό του γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στο 27ο λεπτό.

 

Η Λειψία ήταν παθητική στο πρώτο μέρος, η Μάντσεστερ Σίτι είχε την κυκλοφορία της μπάλας σε ποσοστό 74% και με τον Ρόδρι θα μπορούσε να έχει βρει ένα δεύτερο γκολ αν ήταν πιο τυχερή στις – όχι και τόσο κλασικές – ευκαιρίες της.

Με την είσοδο του Χένρικς στο 46′ και με τις γραμμές να ανεβαίνουν, η Λειψία έγινε πιο απειλητική στο δεύτερο μέρος και η αλλαγή του Μάρκο Ρόζε αποδείχθηκε ακριβής.

Ο Γερμανός μέσος απείλησε δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών. Πρώτα στο 53′ μετά τη σέντρα του Λάιμερ από τα αριστερά, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Εν συνεχεία, το σουτ που δοκίμασε με το αριστερό έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να μην ακούν το καμπανάκι που χτύπησε για τρίτη φορά ο Αντρέ Σίλβα στο 63′, με τον Πορτογάλο να μη νικά (αναμενόμενα) στην κλειστή γωνία τον Έντερσον.

Ο Χάλαντ δημιούργησε την πρώτη επικίνδυνη στιγμή της Μάντσεστερ Σίτι στο 68′ όταν άνοιξε τον διασκελισμό του απέναντι στον Γκβάρντιολ, αλλά το διαγώνιο σουτ του έφυγε αρκετά μακριά.

Και κάπου εκεί ήταν που οι Ταύροι άρχισαν ξανά να πιέζουν και δικαιώθηκαν. Ο Σομποσλάι με έναν κεραυνό εκτός περιοχής υποχρέωσε σε μια τρομερή επέμβαση τον Έντερσον στο δεξί παραθυράκι του. Από το κόρνερ που ακολούθησε έγινε το 1-1 στο 70′. Ο Βέρνερ εκτέλεσε με πάσα για τον Χάλστενμπεργκ που γέμισε στην καρδιά της περιοχής των Πολιτών.

Ο εκπληκτικός Γκβάρντιολ νίκησε στον αέρα τον Άκε και με κεφαλιά-δυναμίτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 εκμεταλλευόμενος και την κάκιστη έξοδο του Έντερσον.

 

Η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε θολωμένη (καμία αλλαγή από πλευράς Γκουαρδιόλα), με τον Μάρκο Ρόζε να ψάχνεται περισσότερο για ένα δεύτερο γκολ με τις αλλαγές που έκανε (αν και ο Ενκουνκού δεν βοήθησε όσο θα ήθελε ο προπονητής του).

Ο Γκουντογκάν ήταν ο τελευταίος στην αναμέτρηση που δημιούργησε μια πραγματική απειλή (πρώτη στην εστία στο β’ μέρος για τους φιλοξενούμενους) αλλά βρήκε απέναντι του τον εξαιρετικό Μπλάσβιχ που απέκρουσε σωτήρια και διατήρησε αυτό το 1-1 που προφανώς αφήνει αρκετές ελπίδες για την ομάδα του στη ρεβάνς της Αγγλίας.

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Κλόστερμαν (46′ Χένρικς), Φόρσμπεργκ (66′ Ενκουνκού), Σομποσλάι, Λάιμερ, Χάλστενμπεργκ (89′ Ράουμ), Σλάγκερ (82′ Χαϊνταρά), Βέρνερ, Αντρέ Σίλβα (82′ Πόουλσεν)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ, Ακάντζι, Γκρίλις, Χάλαντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς