26.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Μία δεύτερη ανάγνωση στο πρόγραμμα των πλέι οφ και τα σημεία-κλειδιά για τον τίτλο

Κάποιοι βιάστηκαν να πλασάρουν ως «βολικό» το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Super League, όμως μάλλον αγνόησαν την τελική στροφή του μίνι πρωταθλήματος στο οποίο οι Ερυθρόλευκοι έχουν τρία σερί ντέρμπι... κορυφής και τα δύο εξ' αυτών σε δύσκολες έδρες

Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινά και η μάχη των πλέι οφ αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα των 10 αγωνιστικών έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας (13/3) και πλέον οι 6 μονομάχοι ρίχνονται στη μάχη τόσο για τον τίτλο (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) όσο και για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο (Άρης, Βόλος).

Ο Ολυμπιακός ξεκινά το ταξίδι του στο μίνι πρωτάθλημα των ντέρμπι κόντρα στον Βόλο την ερχόμενη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνεχόμενα ντέρμπι με Άρη, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Η μάχη των playoffs ξεκινά: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο μίνι πρωτάθλημα των ντέρμπι

Αυτό για όσους βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως «παραγγελιά» την κλήρωση για τους πρωταθλητές, που για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους θα χρειαστεί να παίξουν 3 σερί ντέρμπι με τους λοιπούς διεκδικητές τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Συγκεκριμένα από την 3η μέχρι την 5η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κατά σειρά σε διάστημα 9 ημερών κόντρα σε ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός) και ΑΕΚ (εντός), ενώ στην κρίσιμη τελική ευθεία της διαδικασίας έχει ξανά συνεχόμενες δοκιμασίες με τους τρεις λοιπούς διεκδικητές του πρωταθλήματος. Στην OPAP Arena κόντρα στην ΑΕΚ την 8η αγωνιστική, στο Καραϊσκάκη με Παναθηναϊκό στην 9η στροφή και Τούμπα με ΠΑΟΚ στο τέλος.

Με λίγα λόγια, η ομάδα του Μίτσελ όχι μόνο δεν έχει το «πιο βολικό πρόγραμμα» αλλά θα πρέπει να κλείσει τα πλέι οφ με τρία ντέρμπι «φωτιά» και μάλιστα τα δύο εξ’ αυτών εκτός έδρας σε Φιλαδέλφεια και Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός που είδαμε στην OPAP Arena δείχνει ικανός για το καλύτερο δυνατό και ένα επικό comeback που θα τον στέψει πρωταθλητή Ελλάδος για τη 4η σερί φορά και 48η συνολικά στην ένδοξη ιστορία του.

Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς αλλά για άμεση δράση

Κι επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οι νίκες σε Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου στην πρεμιέρα και με Άρη στο Φάληρο στις αρχές του Απρίλη, κρίνονται απαραίτητες. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο «πρέπει» του Ολυμπιακού σε μία διαδικασία που οι πάντες θα… σφαχτούν μεταξύ τους!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς