23.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Βραδιά ποδοσφαιρικής μαγείας, θριάμβου και… ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο αήττητο εντός έδρας σερί της ΑΕΚ, κράτησε το δικό του ρεκόρ.... γηπέδου από το 2004-'05 και έφτασε τα 16 συνεχόμενα νικηφόρα παιχνίδια απέναντι στην Ένωση στο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός έκανε… εγκαίνια στην OPAP Arena, έβαλε τέλος στο φετινό σερί 14 εντός έδρας νικών της ΑΕΚ και παρέμεινε παράλληλα η ομάδα με το καλύτερο σερί νικών στο νέο της γήπεδο.

Ένα πραγματικό πάρτι στήθηκε χθες στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena με τον Ολυμπιακό να διαλύει την ΑΕΚ με 1-3, να τη ρίχνει από την κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα να βάζει στοπ στο σερί 14 νικών της Ένωσης στο νέο της γήπεδο.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα έχει διπλή ανάγνωση και όφελος για τους πρωταθλητές Ελλάδας, καθώς βάζοντας στοπ στο σερί της Ένωσης διατήρησαν την καλύτερη επίδοση νικών ελληνικής ομάδας που μπαίνει στο νέο της γήπεδο, η οποία σημειώθηκε τη σεζόν 2004/05, όταν στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πανηγύρισε 15 συνεχόμενες νίκες μέχρι τη λευκή ισοπαλία με την Ξάνθη.

Οι Ερυθρόλευκοι τότε, είχαν πανηγυρίσει 9 νίκες για το πρωτάθλημα Ελλάδας, 3 για το Κύπελλο και επίσης 3 για το Champions League με συνολικό αριθμό τερμάτων 32-4.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει για 16ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητος από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, καθώς η τελευταία φορά που η Ένωση χαμογέλασε σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στους Ερυθρόλευκους ήταν στις 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ολυμπιακός: Χιλιάδες οπαδοί αποθέωσαν στο Ρέντη τον Μίτσελ και τους παίκτες μετά το διπλό στην OPAP Arena!

Από τότε οι πρωταθλητές Ελλάδας μετράνε 11 νίκες και 5 ισοπαλίες, πετυχαίνοντας μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία τους 4 διαδοχικές εκτός έδρας νίκες απέναντι στην ΑΕΚ (η προηγούμενη ήταν οι τρεις διαδοχικές από το 1999 έως το 2002.).

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να σκοράρουν μέσα σε 17 λεπτά περισσότερα γκολ από όσα είχε δεχθεί συνολικά η Ένωση στο νέο της γήπεδο μέχρι το χθεσινό (12/3) παιχνίδι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς