19.7 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Θρυλικά εγκαίνια στην OPAP Arena, ταπείνωση για Ένωση και «εξυγίανση»! (vid)

Ο Ολυμπιακός έγινε ο πρώτος φιλοξενούμενος που θριαμβεύει στην OPAP Arena, ξεφτιλίζοντας τους εγχώριους αλλά και... Ιταλούς απατεώνες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο

Ποιος τολμάει να ξεγράψει τον πρωταθλητή; Ο Ολυμπιακός έκανε εγκαίνια στην ΟPAP Arena καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που σπάει το αήττητο που διατηρούσε στο νέο της σπίτι η ΑΕΚ!

Με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και κόντρα στις σκανδαλώδεις αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή Μαριάνι, η ομάδα του Μίτσελ ισοπέδωσε με 1-3 την Ένωση και πάει να μπει στα πλέι οφ αποφασισμένη να διεκδικήσει το πρωτάθλημα! Πρώτο νικηφόρο ντέρμπι στην κανονική περίοδο για τον Ολυμπιακό που βρήκε τη χαμένη του αποτελεσματικότητα και έστειλε πολλαπλά μηνύματα και στην «εξυγίανση».

 

Ο Ιταλός διαιτητής ήταν από θλιβερός ως κάκιστος και ο VAR… απών! Φάνηκε άλλωστε από τη… σέντρα. Με τον Κανός να βγαίνει μπροστά από τον Μουκουντί (τελευταίος παίκτης) και να παίρνει την μπάλα στο 6′, ο αμυντικός της Ένωσης κλώτσησε (χωρίς να βρει μπάλα) εκτός περιοχής τον Ισπανό που έφευγε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και ο Ιταλός προκλητικά υπέδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση βγάζοντας μάλιστα κίτρινη στον Μπιέλ για διαμαρτυρία.

Το απίστευτο είναι πως ο συμπατριώτης του στο VAR δεν κάλεσε καν τον Μαριάνι να δει τη φάση από τη στιγμή που υπάρχει βάσιμη υποψία για κόκκινη κάρτα.

 

Η ΑΕΚ συνολικά στο πρώτο μέρος πίεσε περισσότερο, είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 72% και κέρδιζε όλες τις μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες, με τον Ολυμπιακό να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο αλλά να δέχεται μόλις μια μεγάλη ευκαιρία κατά του: την κεφαλιά του Αραούχο. Ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν και όποτε τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν στην κόντρα για να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις. Όσο επέτρεπε και ο κύριος Μαριάνι.

Έντονες διαμαρτυρίες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο προκάλεσε η φάση του δεύτερου λεπτού του επιπρόσθετου χρόνου. Οι Ερυθρόλευκοι  διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ρότα στην περιοχή του Αθανασιάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπακαμπού πέφτει στο μαρκάρισμα του Χατζισαφί, με τον Μαριάνι να διατάσσει να συνεχιστεί το παιχνίδι και τον VAR να μη βλέπει κάτι μεμπτό όπως έκανε και στη φάση του 6ου λεπτού

 

Κι αφού το 0-0 παρέμεινε, ο Ολυμπιακός έπαιξε τα ρέστα του στο δεύτερο μέρος και δικαιώθηκε παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάστηκαν τρία λεπτά για να βρουν δύο τέρματα και να βάλουν βάσεις για τους τρεις βαθμούς. Στο 50′ ο Μπιέλ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά και συνέκλινε για να εκτελέσει, με την μπάλα να βρίσκει στο γόνατο του Μουκουντί και να αλλάζει πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 0-1.

 

Τρία λεπτά αργότερα ο Σαμασέκου έκλεψε κι έδωσε στον Φορτούνη που έβγαλε μαγική μπαλιά για τον Μπακαμπού. Ο φορ του Ολυμπιακού καλυπτόμενος από τον κάκιστο Μουκουντί έφυγε απέναντι από τον Αθανασιάδη και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του για το 0-2.

 

Σε ακόμα μια αποβολή ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ… έκλεισε τα μάτια ο Μαριάνι! Ο Ιταλός αποφάσισε να μη δείξει τίποτα στον Άμραμπατ για τη βίαιη απώθηση στον Ρέαμπτσιουκ στο 62′.

Σύμφωνα με τον κανονισμό είναι απευθείας κόκκινη, αλλά αν ο Ιταλός δεν ήθελε να… κακοκαρδίσει την ΑΕΚ, τότε θα μπορούσε απλώς να βγάλει τη δεύτερη κίτρινη για την βίαιη απώθηση του Μαροκινού στον Μολδαβό. Ούτε κίτρινη ούτε τίποτα.

Βλέποντας και ο Αλμέιδα τι πάει να γίνει, επειδή ακόμα και ο Μαριάνι δεν θα μπορούσε να του τη χαρίσει τρίτη φορά, αποφάσισε άμεσα να βγάλει τον Άμραμπατ από το παιχνίδι για να περάσει στη θέση του τον Ελίασον και να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

 

Στο 67′ οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τρίτο γκολ με μια φάση για… όσκαρ αφού ξεδιπλώθηκαν εντυπωσιακά στην αντεπίθεση με τον Φορτούνη από τα δεξιά να ανοίγει στον Μπακαμπού που τροφοδότησε με τη μία τον Κανός κι αυτός κοντρόλαρε κι εκτέλεσε για το 0-3.

 

Η αποβολή του Μπιέλ στο 70′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα δεν άλλαξε πολλά πράγματα αφού ο Πασχαλάκης δήλωσε παρών όπου χρειάστηκε.

Η ΑΕΚ μείωσε στο 81′ όταν μετά από το κλέψιμο στον Ελ Αραμπί ο Τσούμπερ κουβάλησε κάθετα την μπάλα και σούταρε για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα για το 1-3, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το αποτέλεσμα.

 

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3

Γήπεδο: ΟPAP Arena

Σκόρερ: 81′ Τσούμπερ / 50 αυτ. Μουκουντί, 53′ Μπακαμπού, 67′ Κανός

Διαιτητής: Μαριάνι (ΙΤΑ)

Κόκκινη: 70′ Μπιέλ

Κίτρινες: Άμραμπατ, Βίντα, Τσούμπερ / Μπιέλ, Μπα, Φορτούνης, Χουάνγκ, Ελ Αραμπί

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (73′ Φερνάντες), Σιμάνσκι, Γιόνσον (65′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (65′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (65′ Λιβάι Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Ντόη, Ροντινέι, Χουάνγκ (90+1′ Ρέτσος), Σαμασέκου, Κανός (80′ λ. τρ. Μασούρας), Φορτούνης (72′ Βρουσάι), Μπιέλ, Μπακαμπού (73′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς