24.3 C
Athens

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2: Επιστροφή στην κορυφή μέσω… Ολυμπιακού για τους Πράσινους

Τα δυο γκολ (ένα με... VARίσιο πέναλτι από αυτά που έχει πάρει με το κιλό φέτος ο ΠΑΟ) του Φώτη Ιωαννίδη και ο ερυθρόλευκος θρίαμβος στην OPAP Arena επαναφέραν τους Πράσινους στην πρώτη θέση της Super League

Μετά την ΑΕΚ, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να περάσει από το Περιστέρι μέσα σε λίγες μέρες, έχοντας ως πρωταγωνιστή και σκόρερ των Φώτη Ιωαννίδη. Ο φορ των Πρασίνων άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ και στη συνέχεια κλείδωσε τη νίκη με ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, από αυτά που δίνονται πανεύκολα φέτος στον ΠΑΟ και πολύ δύσκολα στους υπόλοιπους…

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Γιοβάνοβιτς επέστρεψε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη τον εκπληκτικό θρίαμβο του Ολυμπιακού μέσα στην OPAP Arena.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πάρει τα ηνία απ’ τα πρώτα λεπτά, όμως ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος, όταν μόλις στο 3ο λεπτό, ο Σάρλια ολιγώρησε, ο Κώτσιρας δεν πήγε προς την μπάλα την οποία έκλεψε ο Ρομπάιγ και προσπάθησε να σουτάρει, αλλά ο Σάρλια πρόλαβε κι έκανε ένα καθοριστικό τάκλιν.

Στο 10ο λεπτό ο αγώνας διακόπηκε για 26 λεπτά (με τους παίκτες να παίρνουν εντολή για να πάνε στα αποδυτήρια), όταν υπήρξε εισβολή οπαδών του Ατρόμητου στο ταρτάν δίπλα στον αγωνιστικό χώρο κι επίθεση προς τους 100 οπαδούς των «πράσινων» που είχαν πάρει θέση στην κεντρική κερκίδα, με ανταλλαγές κροτίδων και βεγγαλικών, μέχρι την παρέμβαση απ’ τα ΜΑΤ.

Με την επανέναρξη του αγώνα ο Ατρόμητος είχε άλλη μία τελική σε κεφαλιά του Ντε Μποκ που πέρασε δίπλα απ’ τα δοκάρια, ενώ στο 31’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια, διπλή ευκαιρία. Στην αντεπίθεση των «πράσινων», ο Ιωαννίδης «έσπασε» την μπάλα προς τον Παλάσιος, ο οποίος βρήκε τον Μαντσίνι ολομόναχο αριστερά. Ο Αργεντινός πλάσαρε, ο Γιαννιώτης απέκρουσε κι ο Μαντσίνι με δεύτερο πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω απ’ τα δοκάρια σε κενή εστία.

Στο 49’ οι Πράσινοι πήραν το προβάδισμα με τον Ιωαννίδη. Ο φορ του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα απ’ την κόντρα πάνω στον Παλάσιος, απέφυγε έναν αντίπαλο και με ένα δυνατό αριστερό σουτ απ’ το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1.

Στο 59’ ο VAR Παπαδόπουλος και φώναξε τον Ευαγγέλου στο μόνιτορ και ο τελευταίος καταλόγισε ένα ακόμη πέναλτι φέτος υπέρ των Πρασίνων σε μια απλή επαφή του Μαυρομάτη με τον Ιωαννίδη. Ο φορ του Παναθηναϊκού ανέλαβε την εκτέλεση στο 63’ και με υποδειγματική εκτέλεση έκανε το 2-0 για τους «πράσινους».

Στο 66’ ο Γιαννιώτης έκανε νέα μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Κλεϊνχέισλερ, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 84’ η ατομική ενέργεια και το πλασέ του Κουρμπέλη πέρασε λίγο άουτ, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει με άνεση το υπέρ του 2-0 και να «κλειδώνει» τη νίκη του που τον επανέφερε στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Έντερ Γκονζάλεθ, Κουέν (79’ Φριντζόνσον), Καμαρά, Κλωναρίδης (71’ Ροτάριου), Ρομπάιγ (71’ Ρομπάιγ), Τζαβίδας (46’ Κιάρτανσον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (59’ λ.τρ. Πούγγουρας), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (76’ Πούχατς), Ρουμπέν (76’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Παλάσιος, Κλεϊνχέισλερ (68’ Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (76’ Βέρμπιτς).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς