15.9 C
Athens

Το απίθανο ρεκόρ των Κβαρατσχέλια και Όσιμεν που διαμορφώνει το φετινό παραμύθι της Νάπολι

Το φετινό παραμύθι της Νάπολι φέρει την υπογραφή δύο παικτών που παίζουν λες και έχουν βγει από Playstation: Το ρεκόρ που πέτυχαν μαζί και θα μείνει στην ιστορία της Serie A και η δύσκολη απόφαση για το μέλλον (που κανείς δεν σκέφτεται τώρα)

Είναι οι δύο απόλυτοι πρωταγωνιστές της σύγχρονης ιστορίας της Νάπολι. Όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια στην μετά-Μαραντόνα εποχή. Τέτοιο bromance, όπως αυτό του Κβαραχτσέλια με τον Όσιμεν, τέτοια ποιότητα χρόνια είχαν να δουν στην πόλη της Νάπολη και τώρα που το ζουν απλώς το απολαμβάνουν.

Τα υπόλοιπα θα μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με όλα τα ρεκόρ και κυρίως το πολυπόθητο Σκουντέτο, που όλο και πλησιάζει στις αγκάλες του Λουτσιάνο Σπαλέτι (χωρίς αυτόν η Νάπολι ακόμα θα ψαχνόταν ανάμεσα στην 4η και την 5η θέση της Serie A).

Από τη μία ο Γεωργιανός μάγος, που ξεπετάχτηκε ξαφνικά στον χάρτη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ήρθε για να μείνει…

Το γκολ που έβαλε το Σάββατο κόντρα στην Αταλάντα θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Τρεις αντίπαλοι ξαπλωμένοι στο χορτάρι, μία προσποίηση και δίχως δεύτερη σκέψη εκτέλεση. Κάπως έτσι «γεννιούνται» τα παραμύθια, με την διαφορά ότι ο «Κβαραντόνα» δεν θα μείνει στο σήμερα. Ήδη ανατριχιάζουμε στη σκέψη να τα κάνει όλα αυτά σε επίπεδα Premier League. Αν και για την ώρα, καλοπερνάει στη Νάπολι…

Από την άλλη, ένας στράικερ (Όσιμεν) που συνδυάζει δύναμη, ποιότητα, δημιουργία και καλή φυσική κατάσταση. «Αll in one» που λένε και οι Άγγλοι, που όταν το βλέπεις στο χορτάρι νομίζεις ότι βγήκε από κάνα Playstation. Τέτοια στατιστικά με αυτή την αποτελεσματικότητα μόνο σε παιχνιδομηχανές τα βλέπεις. Άντε και σε καμιά ταινία.

Χθες, δεν χρειάστηκε να σκοράρει και αρκέστηκε στην ασίστ στον Κβαρατσχέλια. Μία ασίστ ιστορική, αν αναλογιστεί κανείς ότι χάρη σε αυτήν την τελική πάσα που μετέτρεψε σε υπέροχο solo τελείωμα ο Γεωργιανός οι δυο τους έφτασαν τα… 43 από τα συνολικά 84 τέρματα που έχει πετύχει φέτος η αρμάδα του Σπαλέτι. Παραπάνω από τα μισά!

Ποτέ ξανά στα χρονικά της Serie A δύο παίκτες δεν έχουν «φτιάξει» μαζί πάνω από 40 γκολ σε μία σεζόν. Αλλά, η φετινή, δεν είναι μία απλή σεζόν για την Νάπολι. Είναι το δικό τους παραμύθι, θα καταλάβουν τι έχουν πετύχει μόνο όταν τελειώσει. Που, μεταξύ μας, κανείς στα στενά της Νάπολη δεν θέλει να τελειώσει… Κι ας παίζουν μέχρι τον Ιούλη, αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για την κορυφή…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς