18 C
Athens

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ ο φανταστικός Καραλής με άλμα στα 5,80μ.! (vid)

Ο «Μανόλο» του Ολυμπιακού έφερε το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης

Το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κλειστού στίβου εξασφάλισε ο εκπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής! Ο Έλληνας πρωταθλητής του Ολυμπιακού στο επί κοντώ πανηγυρίζει την κατάκτηση του παρθενικού του μεταλλίου σε επίπεδο Ανδρών και είναι χρώματος ασημένιου!

Τον… χορό στη διοργάνωση άνοιξε στο τριπλούν ο «αργυρός» Νίκος Ανδρικόπουλος και τη σκυτάλη παρέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος για να κάνει τον υπέροχο επίλογο ο «δικός μας» Μανόλο!

Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 5,80μ. (με την πρώτη!) άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ του (5,86μ.) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο πίσω από τον Νορβηγό Γκούτορμσεν και αφήνοντας την 3η θέση στον Πολωνό Λίσεκ.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής του Ολυμπιακού χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να ζεσταθεί και να περάσει τα 5,60μ., ενώ ήδη είχε περάσει με την πρώτη τα 5,40μ.

Ο Μανόλο που είχε δηλώσει πως νιώθει πολύ καλά αυτή την περίοδο, πέρασε και τα 5,70μ. αλλά και τα 5,80μ. στην πρώτη του προσπάθεια με περίσσεια αυτοπεποίθηση!

 

Με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5,85μ., ο Καραλής γνώριζε πως είχε «κλειδώσει» την παρουσία του στην πρώτη 5άδα, με τον Στέκι να ρίχνει τον πήχη στη δεύτερη προσπάθεια για να «ανεβάσει» τέταρτο τον Έλληνα πρωταθλητή που με τη σειρά του έριξε δύο φορές τον πήχη.

Ο Γερμανός Μπλεχ έριξε τον πήχη στη δική του τρίτη προσπάθεια και ο Καραλής ανέβηκε δεύτερος για να πανηγυρίσει μια τεράστια επιτυχία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς