17.9 C
Athens

Τεντόγλου: Το βράδυ θα έκανα 8.50, δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων από την τραγωδία

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβασε ξανά την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό του μήκους με μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση και άλμα στα 8,30μ., με τον ίδιο έχοντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος να τονίζει πως θα πηδούσε τουλάχιστον 20 παραπάνω εκατοστά αν ο αγώνας γινόταν το βράδυ κι όχι τόσο πρωί.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον πανευτυχή Τεντόγλου και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου (vid)

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στάθηκε με διακριτικότητα και στην τραγωδία των Τεμπών μετά από ερώτηση που δέχθηκε, υπογραμμίζοντας πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συνήθως πηδάω καλύτερα μετά το το πρώτο άλμα. Ήταν δύσκολος αγώνας», δήλωσε αρχικά ο Τέντογλου αναφερόμενος στο γεγονός ότι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο χάρη στο πρώτο του άλμα στα 8.30 μέτρα, για να προσθέσει: «Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για εμένα. Αν ο αγώνας γινόταν βράδυ θα έκανα 8.50, το υπόσχομαι».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του αθλήματος του άλματος εις μήκους με τρία χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, ο Τεντόγλου τόνισε ότι δεν αισθάνεται ανίκητος: «Δεν είμαι ανίκητος. Χάνω και κάποιες φορές. Στα ευρωπαϊκά ίσως ισχύει. Πιστεύω ότι σήμερα μπορούσα να χάσω επειδή δεν ήμουν ο καλός μου εαυτός. Έτσι είναι οι αγώνες. Χάνουν και τα φαβορί και τα αουτσάιντερ να κάνουν κάτι τρελό.

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο θα έπρεπε, επειδή ήταν πρωινός αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και είχα ένα μεγάλο άκυρο. Δεν είμαι ευχαριστημένος».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη και αν υπήρχε στο μυαλό του, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια, παρά τόνισε: «Ήταν τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι να πω κάτι, αλήθεια. Εμείς είμαστε εδώ και αγωνιζόμαστε και δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Ότι και να κάνουμε, δεν έχει σημασία για αυτούς, καλύτερα να μην πεις τίποτα σε τέτοιες στιγμές».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς