21.4 C
Athens

Bundesliga: Νέα απώλεια για Ουνιόν και Φράιμπουργκ, μεγάλο διπλό για Σάλκε που αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής

Σε ακόμα μια απώλεια (τρίτη σερί) οδηγήθηκε η Ουνιόν στο Βερολίνο καθώς κόλλησε στο 0-0 με την Κολωνία. Οι γηπεδούχοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους Τράγους και δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες απέναντι σε μια ομάδα που είχε καλύτερες στιγμές αλλά ούτε εκείνη βρήκε το γκολ. Για την ομάδα του Ουρς Φίσερ η ζημιά ασφαλώς και είναι μεγάλη αφού από πρωτοπόρος στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές βρέθηκε στο -5 από την κορυφή και οδηγείται σε απώλεια βαθμών που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και την 4η θέση.

Μεγάλη ευκαιρία να πατήσει τετράδα έχασε και η Φράιμπουργκ που έμεινε στο 0-0 με την Γκλάντμπαχ στο Μπορούσια Παρκ με αποτέλεσμα να μένει στο «Χ» για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Την ίδια ώρα η Μάιντς με ωραίο γκολ του Μπαρέιρο επιβλήθηκε με 1-0 της Χόφενχαϊμ και ανέβηκε στην 7η θέση συνεχίζοντας να πιέζει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η Άουγκσμπουργκ επικράτησε με 2-1 της Βέρντερ Βρέμης για να βρεθεί στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την παραμονή.

Η Σάλκε έβαλε φωτιά στη μάχη της επιβίωσης αφού πήρε δεύτερη σερί νίκη που ισοδυναμεί με νέο… εξάποντο απέναντι στην Μπόχουμ και μάλιστα εκτός έδρας (0-2). Το αυτογκόλ του Ρίμαν στο 45′ και το ωραίο τέρμα του Μπούλτερ στο 79′ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και πλέον η Σάλκε έχει 19 βαθμούς μαζί με Χόφενχαϊμ, Στουτγκάρδη και φυσικά την Μπόχουμ των Βασίλη Λαμπρόπουλου, Κώστα Σταφυλίδη και Πιέρ Κούντε (όλοι έμειναν στον πάγκο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3/3

Ντόρτμουντ – Λειψία 2-1 (21′ Ρόις, 39′ Τζαν / 74′ Φόρσμπεργκ)

Σάββατο 4/3

Ουνιόν Βερολίνου – Κολωνία 0-0

Μάιντς – Χόφενχαϊμ 1-0 (33′ Μπαρέιρο)

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ 0-0

Μπόχουμ – Σάλκε 0-2 (45′ αυτ. Ρίμαν, 79′ Μπούλτερ)

Άουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης 2-1 (6′ Μπέλιο, 46′ Μάιερ / 16′ Στάγκε)

Στουτγκάρδη – Μπάγερν (19:30)

Κυριακή 5/3

Λεβερκούζεν – Χέρτα Βερολίνου (16:30)

Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς