19.2 C
Athens

Ντόρτμουντ – Λειψία 2-1: Καρδιοχτύπησε αλλά πήρε τη νίκη στην ιστορική βραδιά του Ρόις

Η Ντόρτμουντ ξεπέρασε το εμπόδιο της πάντα δύσκολης Λειψίας επικρατώντας με 2-1 και έμεινε έτσι και πάλι μόνη της στην κορυφή έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στην αυριανή (4/3) εκτός έδρας αποστολή της Μπάγερν κόντρα στη Στουτγκάρδη.

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Λειψία μπορεί να έγινε προς το τέλος δραματική, αλλά οι Βεστφαλοί πήραν τελικά τους τρεις σημαντικούς βαθμούς της νίκης στη μάχη που δίνουν για τον τίτλο

Αυτός που σίγουρα θα έχει στο μυαλό του για πολύ καιρό τον συγκεκριμένο αγώνα είναι ο Μάρκο Ρόις. Ο αρχηγός των Βεστφαλών άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και έφτασε τα 159 τέρματα με τη φανέλα της ομάδας του πιάνοντας τον Μίχαελ Τσορκ στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ντόρτμουντ.

Πλέον ο Γερμανός χρειάζεται μόλις ένα τέρμα για να μείνει μόνος του στην πρώτη θέση ως κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ντόρτμουντ.

Oι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν το τέλος του ημιχρόνου και να πάνε στα αποδυτήρια με δύο τέρματα διαφορά χάρη σε δυνατό σουτ του Εμρέ Τσαν στο 39ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ ήλεγχε το ματς το μεγαλύτερο διάστημα, αλλά η Λειψία κατάφερε να μπει ξανά σε αυτό χάρη σε κοντινή προβολή του Φόρσμπεργκ στο 74′.

Η Λειψία τα τελευταία λεπτά αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο καθώς υπήρξε πρόβλημα τραυματισμού και οι αλλαγές της είχαν ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά έκανε την Ντόρτμουν να καρδιοχτυπήσει και να χρειάζεται την παρέμβαση του ώμου του Σλότεμπεργκ πάνω στη γραμμή για να γλυτώσει στο 90+4′ το έμφραγμα και αποτρέψει το γκολ από τον Βέρνερ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 23ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 3/3

Ντόρτμουντ – Λειψία 2-1 (21′ Ρόις, 39′ Τζαν / 74′ Φόρσμπεργκ)

Σάββατο 4/3

Ουνιόν Βερολίνου – Κολωνία (16:30)

Μάιντς – Χόφενχαϊμ (16:30)

Γκλάντμπαχ – Φράιμπουργκ (16:30)

Μπόχουμ – Σάλκε (16:30)

Άουγκσμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης (16:30)

Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 5/3

Λεβερκούζεν – Χέρτα Βερολίνου (16:30)

Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς