21.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Αναζητά την 8η σερί νίκη του στο Μιλάνο με ένα βαρύ πέπλο πένθους να σκεπάζει τη φανέλα του

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στο εντυπωσιακό αήττητο σερί τους στην Euroleague κόντρα στην Αρμάνι, που τελευταία παίζει εξαιρετικά στο γήπεδό της - Με μαύρη φανέλα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα των Τεμπών οι παίκτες του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός είναι ασταμάτητος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Απολαυστικός, αδίστακτος και κατά γενική ομολογία κορυφαίος.

Αυτό είπε και ο Έτορε Μεσίνα που δεν είναι ο πρώτος αλλά ούτε και ο τελευταίος που αποθεώνει την ομαδάρα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που μέσα σε μία «μαύρη» περίοδο για την Ελλάδα καλείται να παίξει το μπάσκετ της και να πετύχει την 8η σερί νίκη της μέσα στην έδρα της Αρμάνι.

Μεσίνα: Καλύτερη ομάδα της EuroLeague ο Ολυμπιακός, παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο

Με τη μαύρη φανέλα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο βραδινό (21:30) παιχνίδι στο Mediolanum Forum, κόντρα σε μία Αρμάνι που δεν τρομάζει φέτος, αλλά τελευταία ξέρει καλά να εκμεταλλεύεται την έδρα της.

Αν και η Αρμάνι ανήκει στις «απογοητεύσεις» της σεζόν μέχρι τώρα, με 9 νίκες – 15 ήττες, προέρχεται από νικηφόρο σερί 3-0 στο Mediolanum Forum.

Συγκεκριμένα, η Αρμάνι νίκησε την Μπασκόνια (89-83) για την 22η αγωνιστική, τον Ερυθρό Αστέρα (74-68) για την 23η, ο αγώνας της με τη Φενέρ στην Πόλη για την 24η έχει αναβληθεί, ενώ κατά την 25η επικράτησε του Παναθηναϊκού με 78-76. Όπως φαίνεται και από τα σκορ, οι Ιταλοί πέτυχαν αυτές τις τρεις διαδοχικές νίκες χάρη στην πιεστική τους άμυνα, αλλά αυτή τη φορά, απέναντί τους θα βρουν την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, με 85,6 πόντους μ.ο. ανά αγώνα και έναν Σάσα Βεζένκοφ που δρα σαν αδίστακτος «killer» εντός κι εκτός ΣΕΦ.

Το κίνητρο να διευρύνει το ρεκόρ του σε 8 σερί νίκες (αν τα καταφέρει θα είναι και 10η στα τελευταία 12 παιχνίδια) είναι υψηλό για τους παίκτες του Μπαρτζώκα που αναμένεται να τα δώσουν όλα για να δυσαρεστήσουν τον πρώην «ερυθρόλευκο» Κάιλ Χάινς και τους συμπαίκτες του…

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς