19.1 C
Athens

Όσκαρ Γκαρθία: Αναρωτιέμαι γιατί συνέβη στην κόρη μου κι όχι σε εμένα

Για την τραγική περίοδο που συνεχίζει να περνά η οικογένειά του, μετά τον πρόωρο θάνατο της 21χρονης κόρης του από καρκίνο, μίλησε ο Όσκαρ Γκαρθία.

Σε συνέντευξή του στο Radio Catalunya, ο Ισπανός προπονητής μίλησε για τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του όταν η μεγάλη του κόρη έχασε τη μάχη με την ασθένεια και έδωσε συμβουλές στις οικογένειες που έχουν βιώσει μια τέτοια απώλεια:

«Πρέπει να κοιτάξουν μπροστά, να βοηθούν ο ένας τον άλλον, να κλαίνε όταν πρέπει να κλάψουν και να περάσουν όλες τις φάσεις που πρέπει να περάσουν. Είναι φυσιολογικό και δε χρειάζεται να είσαι δυνατός. Αυτό είναι το πιο δύσκολο πράγμα που θα περάσετε ποτέ.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν συνέβη σε μένα, αντί για εκείνη. Είχε όλη της τη ζωή μπροστά της. Προσπαθούμε να το αποδεχθούμε. Δεν υπάρχει άλλο φάρμακο. Ήταν ένα πολύ σκληρό χτύπημα, διότι είναι κάτι αφύσικο στη ροή της ζωής, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά διότι μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει να μείνουμε δυνατοί για τις άλλες δύο κόρες μας. Οι ενήλικες πολλές φορές βρίσκουμε δυνάμεις που τα παιδιά δεν μπορούν να φανταστούν.

Μου αρέσει να τη θυμάμαι όταν είναι καλά. Η καημένη τα τελευταία χρόνια είχει περάσει πολύ άσχημα. Προσπαθώ να θυμάμαι πόσο δυνατή ήταν, που δεν άφηνε τον εαυτό της να νικηθεί από την ασθένεια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς