19.4 C
Athens

Άρης – Ατρόμητος 2-1: Οι Κίτρινοι το έκαναν θρίλερ, αλλά σφράγισαν την παρουσία τους στα πλέι οφ

Ο Άρης ήταν απολαυστικός στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη στο δεύτερο, αλλά τελικώς το γκολ του Ρομπάιγ δεν ήταν ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή στα πλέι οφ για άλλη μία σεζόν

Σε ένα παιχνίδι με ένταση, αρκετές φάσεις, δυνατές μονομαχίες και ένα φινάλε «ροντέο» ο Άρης πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο -το δεύτερο δικό του στη σειρά- κόντρα στον Ατρόμητο και σφράγισε την παρουσία του στα πλέι οφ, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στη Super League 1.

Νταρίντα και Ματέο Γκαρσία οι σκόρερ για τους ανεβασμένους Κίτρινους, ο Ρομπάιγ μείωσε στο 81′ για τους Περιστεριώτες που όμως δεν βρήκαν γκολ ισοφάρισης και βλέπουν τις ελπίδες τους για την εξάδα να εξανεμίζονται. Πλέον, για την ομάδα του Κόλμαν, τα πάντα θα κριθούν στην έκβαση της έφεσης της ΑΕΚ για το περιβόητο ματς της… μεζούρας και των δοκαριών που δεν έγινε ποτέ στο Περιστέρι.

Ανέβηκε ξανά στην 5η θέση με έναν πόντο παραπάνω από τον Βόλο ο Άρης, που δείχνει πολύ καλύτερα στοιχεία με τον Τόλη Τερζή απ’ ότι με τον Άλαν Πάρντιου στην άκρη του πάγκου.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Ο Άρης, όπως και στην Κρήτη μία εβδομάδα νωρίτερα, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Η ομάδα του Τόλη Τερζή είχε «κατασκηνώσει» στα πρώτα λεπτά στην εστία του Γιαννιώτη και μέχρι το 10′ είχε προλάβει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, με το VAR να τού στερεί τη χαρά στην δεύτερη περίπτωση.

Για να τα πάρουμε με τη σειρά, οι Κίτρινοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στην πρώτη τους τελική στην εστία με τον Νταρίντα να σκοράρει σε δεύτερο σερί παιχνίδι μετά τον ΟΦΗ και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του με δυνατό συρτό σουτ, στο οποίο φέρει ευθύνη ο Γιαννιώτης καθώς δέχθηκε το γκολ στην κλειστή γωνιά του.

ΤΟ VAR «ΕΣΒΗΣΕ» -ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ- ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Ο Άρης δεν άφησε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο το πόδι από το γκάζι, η άμυνα του Ατρομήτου «έμπαζε» από παντού και οι παίκτες του Τόλη Τερζή το εκμεταλλεύτηκαν για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο λεπτών με «δράστη» τον Ματέο Γκαρσία μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Γιαννιώτη. Ο Αργεντινός σκόραρε με τη βοήθεια μιας κόντρας μετά από εκτέλεσή του μέσα από τη μεγάλη περιοχή κι ενώ είχε προηγηθεί το δοκάρι του Πάλμα στην ίδια φάση, ωστόσο η ιστορία της στιγμής σβήστηκε πρόωρα κι αυτό ελέω VAR.

O Ρουπ θεωρήθηκε ότι εμποδίζει τον Κεσχρίντα μετά την κεφαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά από το ημικύκλιο και ο διαιτητής Τσαγκαράκης στο VAR διέταξε την ακύρωση του γκολ διατηρώντας τον δείκτη του σκορ στο 1-0.

Ο ΑΓΚΙΜΠΟΥ ΗΤΑΝ ΞΑΝΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Περιστεριώτες έδειξαν τη διάθεση να βγουν μπροστά και να βγάλουν αντίδραση με τον δραστήριο Αγκιμπού Καμαρά να είναι ξανά η κύρια πηγή κινδύνου για τους Μπλε, αλλά να μην έχει τις κατάλληλες βοήθειες από τους υπόλοιπους της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ένα σουτ του νεαρού άσου από τη Γουϊνέα που κόντραρε πριν καταλήξει προς την εστία του Κουέστα κι ένα πλασέ στην κίνηση από τον Ρομπάιγ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν επιθετικά στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Κόλμαν, όσο στο μεσοαμυντικό κομμάτι η «παλίρροια» συνεχίζονταν.

Στον αντίποδα, οι Θεσσαλονικείς δεν κατέβασαν ρυθμό, ούτε βγήκαν από το πλάνο τους μετά τη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Μ. Γκαρσία. Συνέχισαν να είναι πιεστικοί, οργανωμένοι πίσω από την μπάλα, παίζοντας γρήγορο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο ανάμεσα στις γραμμές, για πρώτη φορά σε τόσο καλό επίπεδο και με υψηλή διάρκεια τη φετινή σεζόν. Κάτι που σίγουρα δεν γινόταν στις μέρες του Πάρντιου.

ΜΑΤΕΟ ΚΑΙ… 2-0

Ο Πάλμα στο 24′ αστόχησε σε πλάγιο τετ α τετ ή καλύτερα τον νίκησε ο Γιαννιώτης, που όμως είδε στο 27′ το δοκάρι και την άμυνά του -ξανά- να τον προδίδουν, με τον Άρη να σκοράρει ξανά μετά από φάση διαρκείας και τελική στο δοκάρι από τον εξαιρετικό για άλλη μία φορά, Βλάντιμιρ Νταρίντα. Αυτή τη φορά ο Ματέο Γκαρσία που ακολούθησε τη φάση και ανενόχλητος την έστειλε στα δίχτυα είδε το γκολ του να κατοχυρώνεται κανονικά και οι γηπεδούχοι έκαναν από νωρίς καθοριστικό βήμα για το τρίποντο… εξάδας.

Ένα δυνατό σουτ του επίσης δραστήριου για δεύτερο σερί ματς αλλά κι άτυχου Ρουπ (έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στο 56′) κατέληξε στα χέρια του Γιαννιώτη, σε αυτή που ήταν η τελευταία καλή φάση ενός γεμάτου πρώτου 45λεπτου, με τον Άρη να είναι απόλυτα κυρίαρχος και να… αδικείται από το λειψό για τον ίδιο 2-0, βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε.

ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ… ΡΟΝΤΕΟ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης δεν έκανε γκολ τις 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες του με κορυφαία αυτή του Λάζαρου (87′) και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο φινάλε, όταν το γκολ του Ρομπάιγ για το 2-1 στο 80′ έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση και μετέτρεψε το τελευταίο 15λεπτο μαζί με τις καθυστερήσεις σε… ροντέο!

Οι Περιστεριώτες ανέβασαν τις γραμμές τους και έψαξαν απεγνωσμένα το γκολ ισοφάρισης για να μείνουν ζωντανοί στο κόλπο της εξάδας, όσο οι Κίτρινοι έβρισκαν πολλούς χώρους στην αντεπίθεση αλλά σε αντίθεση με το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και δίχως καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.

Τελικώς δεν το πλήρωσαν, με τον Ατρόμητο να μην δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη απειλή μέχρι το φινάλε και την στατιστική να δείχνει ότι και στο δεύτερο 45λεπτο οι Θεσσαλονικείς είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά βρήκαν απέναντί τους τη γνώριμη για τους ίδιους δυστοκία αλλά και το τείχους του σταθερά καλού Γιαννιώτη.

ΑΡΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Ζαμπαλάς

VAR: Τσαγκαράκης

ΓΚΟΛ: 8′ Νταρίντα, 27′ Ματέο Γκαρσία / 81′ Ρομπάιγ

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Μπράμπετς, Πέερσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα, Ρουπ (Ντουκουρέ 58′), Mατέο Γκαρσία (Ιτούρμπε 67′), Πάλμα (Χριστοδουλόπουλος 80′), Καμαρά (Γκρέι 80′).

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζησαΐας, Ντε Μποκ, Οικονομίδης (Κούεν 70′), Γκονζάλες, Ροτάριου (Τζοβάρας 77′), Καμαρά (Φριτζόνσον 70′), Ρομπάιγ, Τζαβίδας (Κιάρτανσον 63′).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς