25.9 C
Athens

Europa League: Θρίαμβος για Λεβερκούζεν στο Πριγκιπάτο, ο λαμπερός Ντι Μαρία έδωσε την πρόκριση στη Γιουβέντους (vid)

Απίθανη πρόκριση στους «16» του Europa League για τη Λεβερκούζεν στο Πριγκιπάτο! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο επιβλήθηκε με 2-3 της Μονακό ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα στη Γερμανία και οδηγώντας το ματς στα πέναλτι. Ο Ματαζό σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στη 2η εκτέλεση των Μονεγάσκων και η Λεβερκούζεν έκανε το 5/5 για να περάσει στην επόμενη φάση!

Στο τρελό πρώτο μέρος ο Βιρτς με πλασέ μετά την ασταθή επέμβαση του Νίμπελ έκανε το 0-1, με τον Μπεν Γεντέρ να απαντά στο 19′ από την άσπρη βούλα. Ο Παλάσιος στο 21′ έκανε το 1-2 ενώ στο 58′ ο Αντλί με κεφαλιά μετά την υπέροχη σέντρα του Βιρτς έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, μετά το 75′ οι Γερμανοί επαναπαύτηκαν και ο Εμπολό μετά τη σέντρα του Ντιατά στο 84′ έκανε το 2-3 ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Η παράταση δεν είχε καλές στιγμές εκατέρωθεν κι ως εκ τούτου οι δύο ομάδες χρειάστηκαν τα πέναλτι.

Η Σπόρτινγκ έκανε παρέλαση στη Δανία απέναντι στη Μίντιλαντ και με εμφατικό 0-4 πήρε νίκη-πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Τα δύο σκληρά φάουλ του Παουλίνιο στο 36′ και στο 38′ οδήγησαν σε κόκκινη κάρτα και ως εκ τούτου οι Πορτογάλοι κυριάρχησαν έχοντας προηγηθεί και με 0-1 σε φάση διαρκείας με τον Κόατες στο 21′. Ο Γκονσάλβες πέτυχε δύο γκολ κι ο Γκάρτενμαν στο 85′ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το εισιτήριο για τη φάση των «16» εξασφάλισαν επίσης η Γιουβέντους και η Σεβίλλη. Η Μεγάλη Κυρία χρειάστηκε 20′ για να κάνει τη δουλειά στο Μποζουάρ κόντρα στη Ναντ (0-3) με τον Άνχελ Ντι Μαρία να γίνεται πρωταγωνιστής. Ο Αργεντινός μόλις στο 5ο λεπτό με ένα ασύλληπτο φαλτσαριστό πλασέ έκανε το 0-1 και στο 20′ με φανταστική ατομική ενέργεια κέρδισε το πέναλτι από τον Παλουά που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ντι Μαρία ανέλαβε την εκτέλεση, πέτυχε το 0-2 και με το αριθμητικό πλεονέκτημα όλα είχαν κριθεί. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Αργεντινός ολοκληρώνοντας χατ τρικ σε μια σπουδαία βραδιά για εκείνον με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Η Σεβίλλη δεν έθελξε με την απόδοσή της αλλά το 3-0 του πρώτου αγώνα της έδινε σαφές προβάδισμα απέναντι στην Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί άργησαν να μπουν στο ματς και όταν σκόραραν στο 77′ με την προβολή του πρώην παίκτη των Ανδαλουσιάνων, Λουκ Ντε Γιονγκ, ήταν πολύ αργά. Ο Φάμπιο Σίλβα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το 2-0 και οι παίκτες του Φαν Νίστελροϊ πανηγύρισαν περισσότερο μια νίκη γοήτρου.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Μίντιλαντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-4 (21′ Κοάτες, 50′ Εσγκάιο, 77′ Γκονσάλβες, 84′ αυτ. Γκάρτενμαν) [Συνολικό σκορ: 1-5]

 

Μονακό – Λεβερκούζεν 2-3 [πεν. 4-5] (19′ πεν. Μπεν Γεντέρ, 84′ Εμπολό / 13′ Βιρτς, 21′ Παλάσιος, 58′ Αντλί) [Συνολικό σκορ: 5-5]

 

Ναντ – Γιουβέντους 0-3 (5′, 20′ πεν., 78′ Ντι Μαρία) [Συνολικό σκορ: 1-4]

 

Αϊντχόφεν – Σεβίλλη 2-0 (77′ Ντε Γιονγκ, 90+5′ Φάμπιο Σίλβα) [Συνολικό σκορ: 2-3]

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα (22:00)

Ουνιόν Βερολίνου – Άγιαξ

Ρεν – Σαχτάρ

Ρόμα – Ζάλτσμπουργκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς