19.7 C
Athens

«Ανίερη πράξη»: Η ΚΑΕ ΑΕΚ για την ντροπιαστική κίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ με τη φανέλα του Γέλοβατς

Διαβάστε την αντίδραση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τη φάνελα του αδικοχαμένου Στέβαν Γέλοβατς που κρεμάστηκε και στη συνέχεια κάηκε ως «λάφυρο» στην εξέδρα της Τούμπας

Δεν υπάρχουν πολλά γήπεδα στον κόσμο όπου θα μπορούσε κάποιος να συναντήσει ως οπαδικό λάφυρο μια φανέλα αθλητή που έφυγε πρόωρα από τη ζωή και η οποία μάλιστα κάηκε μαζί με κασκόλ και σημαίες των αντιπάλων.

Δυστυχώς, είναι γνωστό πως μια μεγάλη μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ έχει πάρει διαζύγιο από οτιδήποτε παραπέμπει σε σεβασμό προς τους νεκρούς και δεν χρειάζεται καν να θυμίσουμε συμπεριφορές μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Άλκη Καμπανού αλλά και την «αλληλεγγύη» πολλών οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ προς τους δολοφόνους ομοϊδεάτες τους.

Το νέο «κατόρθωμα» των οπαδών του δικεφάλου του Βορρά έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο περιθώριο του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Ανάμεσα στα διάφορα «λάφυρα» κιτρινόμαυρου χρώματος βρέθηκε κρεμασμένη ανάποδα στα κάγκελα και μια φανέλα του αδικοχαμένου Στέβαν Γέλοβατς. Η οποία στη συνέχεια παραδόθηκε στις φλόγες, όπως κατήγγειλε σήμερα η ΚΑΕ ΑΕΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για την «ανίερη πράξη» των οπαδών του ΠΑΟΚ προς την «ιστορική φανέλα των αξιών και των ιδανικών της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ»…

«Το έμβλημά μας είναι η ψυχή μας. Το ιεροσύλημα κατά συμβόλων συνιστά έτσι ή αλλιώς όνειδος για οιονδήποτε το επιχειρεί στο πλαίσιο ενός παραλογισμού, που δεν έχει σχέση με τον αθλητικό πολιτισμό, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή η ανίερη πράξη έχει στόχο την ιστορική φανέλα των αξιών και των ιδανικών της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ.

Η σύληση και η καύση (σύμφωνα με καταγγελίες οπαδών μας) φανέλας αποβιώσαντος αθλητή μας, του αδικοχαμένου αδελφού μας STEVAN, ξεπερνά, ωστόσο, κάθε όριο και δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διαφωνεί με τέτοιες πρακτικές, που δεν συνάδουν με την ιστορία του Συλλόγου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς