27.7 C
Athens

ΟΦΗ – Άρης 0-3: Πέρασε… αέρας από το Ηράκλειο με κομβικό Ρουπ και πειστική εμφάνιση (vid)

Οι Κίτρινοι πανηγύρισαν το πρώτο τους «διπλό» στο πρωτάθλημα μετά από 3 μήνες με μία ολοκληρωτική εμφάνιση κόντρα στους πολύ κακούς Κρητικούς - Πρωταγωνιστής ο Ρουπ με γκολ και ασίστ, στο +6 από την 7η θέση οι Θεσσαλονικείς

Ο Άρης μετέτρεψε σε περίπατο την έξοδό του στο Ηράκλειο και ξέσπασε κόντρα στον ΟΦΗ για να επανέλθει στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, γι’ αυτό που ήταν το πρώτο «διπλό» των Θεσσαλονικέων μετά τις 11 Νοεμβρίου και το ματς με τον ΠΑΣ.

Πρωταγωνιστής των Κιτρίνων ο Ρουπ στο ντεμπούτο του ως βασικός με γκολ και ασίστ στα πρώτα 30 λεπτά. Ο Ιτούρμπε στις καθυστερήσεις (90+1′) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (0-3) για την ομάδα του Τόλη Τερζή.

Ο φετινός Άρης κατάφερε να μπει σε μπελάδες μέχρι και για την εξάδα, ωστόσο με τη νίκη-μήνυμα στο «Γεντί Κούλε» έδειξε αποφασισμένος και ανανεωμένος ενόψει πλέι οφ, όντας πλέον στο -1 από τον Βόλο και την πέμπτη θέση.

Οριστικά στα πλέι άουτ ο ΟΦΗ, που παρά το καλό αγωνιστικό φεγγάρι στο οποίο βρισκόταν τελευταία, σήμερα δεν έπεισε και έμεινε από το 30′ εκτός αγώνα.

Ο ορεξάτος Ρουπ μπήκε στα… παπούτσια του Μανού Γκαρθία στο Ηράκλειο. Με δύο δικές του ενέργειες ο Άρης ξεκλείδωσε από νωρίς την άμυνα των Κρητικών που παρέπαιε από παντού και γλίτωσε τον διασυρμό από το ημίχρονο ελέω Μανδά.

Ο Έλληνας κίπερ κατέβασε ρολά στις τελικές του Αμπουμπακάρ Καμαρά και πρέπει να ευχαριστεί το δοκάρι του, μετά το σουτ του Νταρίντα, που ο δείκτης του σκορ στο πρώτο μέρος έμεινε μόνο στο 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ αλλά τη μία στόχευσαν την εξωτερική πλευρά των διχτύων στο σουτ του δραστήριου Μπάκιτς και την άλλη βρήκαν απέναντί τους τον Κουέστα.

Το τελικό σκορ δικαιώνει τον Άρη, που δημιούργησε αρκετές φάσεις και για πρώτη φορά στη σεζόν ήταν τόσο αποτελεσματικός, με τον Ιτούρμπε να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε με το πρώτο του γκολ στη σεζόν.

ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 0-3

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Καραντώνης

ΓΚΟΛ: 10′, 30′ Ρουπ, 90+1′ Ιτούρμπε

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Γιαννούλης (81′ Γιουχού), Θοράρινσον, Λάρσον (71′ Μπιφουμά), Μεγιάδο, Ντιουσέ (46′ Φελίπε) (52′ Μοσκέρα), Μπαλογιάννης (46′ Τσιλιανίδης), Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο.

Άρης (Aπόστολος Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Μπράμπετς, Ενκουλού, Πέερσμαν, Ετέμπο, Νταρίντα (79′ Χριστοδουλόπουλος), Ρουπ (60′ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (79′ Εμπακατά), Καμαρά (89′ Νταμπό), Πάλμα (60′ Ιτούρμπε).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς