17.1 C
Athens

Παγένκ στον ΑΘΛΟ: «Αποδείξαμε ότι δεν έχουμε τελειώσει, από τις μεγαλύτερες στιγμές επιτυχίας»

«Ενωμένοι παλέψαμε για κάθε πόντο»: Ο εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στον θρίαμβο απέναντι στον Παναθηναϊκό, Άλεν Παγένκ, μιλά στον ΑΘΛΟ και αποκαλύπτει τα... μυστικά της πρόκρισης δίνοντας υπόσχεση για μάχες μέχρι τέλους

Ο Άλεν Παγένκ διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό και εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή στο ερυθρόλευκο κέντρο. Ο Σλοβένος διεθνής κεντρικός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απίθανη πρόκριση της ομάδας του στο Μαρούσι με ανατροπή απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-3, 6-15 στο χρυσό σετ) πραγματοποιώντας την κορυφαία του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα την τελευταία διετία.

Απόλυτος κυρίαρχος στο φιλέ για να κλείσει το ματς με 18 (!) πόντους εκ των οποίων οι 11 προήλθαν από επιθέσεις (11/18), οι 5 από μπλοκ και οι άλλοι 2 από άσους. Ασφαλώς, έσπασε αρκετές μπάλες για να δώσει κόντρες στους συμπαίκτες του και είχε σέρβις που χάλασαν την πράσινη υποδοχή.

Βέβαιος πως η ομάδα του ήταν ανώτερη κι άξιζε την πρόκριση, ο σπουδαίος διεθνής κεντρικός μίλησε στον ΑΘΛΟ για τη σκληρή ήττα στο πρώτο ματς και υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός έδειξε τον χαρακτήρα του παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο ενώ υποσχέθηκε πως αυτό το σύνολο θα παλεύει ενωμένο για κάθε πόντο.

«Υποστήκαμε μια πολύ σκληρή ήττα στο γήπεδό μας και ξέραμε ότι μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, μας ήταν δύσκολο ψυχολογικά. Μετά το χαμένο πρώτο σετ στον επαναληπτικό είπαμε ο ένας στον άλλον δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και να προσπαθήσουμε να τα δώσουμε όλα στο τάραφλεξ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου επειδή δείξαμε πως μπορούμε να παλέψουμε μέχρι τον τελευταίο πόντο ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο», υποστήριξε ο Σλοβένος που αναφέρθηκε στο έξτρα κίνητρο που είχε στο συγκεκριμένο ντέρμπι:

«Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε παιχνίδι. Είναι φυσικό για μένα να αποδίδω καλύτερα στα μεγάλα παιχνίδια και στα ντέρμπι. Είναι σημαντικό να παίζεις καλά σε κάθε παιχνίδι γιατί έχουμε μεγάλη όρεξη. Είχα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στο ματς με τον Παναθηναϊκό γιατί δεν τον είχαμε κερδίσει στη διετία μου στον Ολυμπιακό, οπότε η νίκη απέκτησε πολύ πιο γλυκιά γεύση».

 

Περισσότερα από όλα μέτρησε η αντίδραση και η πίστη στο ομαδικό παιχνίδι. Το πώς έπεφταν όλοι για κάθε μπάλα και το τέλος δικαίωσε τον Ολυμπιακό παρότι οι οιωνοί ήταν δυσοίωνοι μετά το 1-0: «Όταν αρχίζουν να χάνονται πόντοι είναι δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος. Ήταν σαν διακόπτης όμως για να αρχίσουμε να παίζουμε σαν ομάδα. Δεν αλλάξαμε κάποια συγκεκριμένη τακτική απέναντι στον Παναθηναϊκό απλά παίξαμε το βόλεϊ που ξέρουμε και ήμασταν ενωμένοι σε κάθε στιγμή».

«Ο προπονητής μας ζήτησε να παλέψουμε για κάθε μπάλα και να έχουμε υπομονή. Ήταν πολύ χαρούμενος μετά το παιχνίδι και μας συνεχάρη που παίξαμε τόσο καλά. Είναι σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες στιγμές επιτυχιών μου γιατί υπήρχε ένα έξτρα βάρος πρόκρισης στον τελικό και ήμασταν στριμωγμένοι χωρίς να παίζουμε στην έδρα μας. Αποδείξαμε ότι δεν έχουμε τελειώσει», τόνισε χαμογελαστός ο Σλοβένος που περίμενε ένα τέτοιο μεγάλο αποτέλεσμα:

«Ήξερα ότι θα έρθει η στιγμή που θα αλλάξει η κατάσταση και είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε για να βρεθούμε σε ευρωπαϊκό τελικό. Ξέραμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα και τους δείξαμε ότι δεν θα είναι εύκολο απέναντι μας».

 

Τέλος, έστειλε κι ένα μήνυμα στον κόσμο για την υποδοχή και μαζί μια υπόσχεση: «Ήταν υπέροχο το συναίσθημα να βλέπεις τους οπαδούς να έρχονται να σε συγχαίρουν και να γιορτάζουν μαζί σου. Αντιλαμβάνεσαι ότι εκτιμούν τη δουλειά που κάνεις στο γήπεδο. Μπορώ να υποσχεθώ πως δεν θα τα παρατάμε ποτέ και θα παλεύουμε για κάθε πόντο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς