19.2 C
Athens

Επιστολή Ολυμπιακού σε ΚΕΔ/ΕΠΟ: «Ωρολογιακή βόμβα ο ορισμός του Κατοίκου, να αντικατασταθεί τώρα!»

Με επιστολή της η ερυθρόλευκη ΠΑΕ χαρακτηρίζει ακατάλληλο τον διαιτητή Κατοίκο που ορίστηκε στο ματς του Ολυμπιακού στη Λαμία και κάνει λόγο για προκλητικό ορισμό ζητώντας άμεσα από την ΚΕΔ να προχωρήσει στην αντικατάστασή του

Ο ορισμός του διαιτητή Κωνσταντίνου Κατοίκου στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού στη Λαμία προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίδραση των Ερυθρολεύκων, η οποία εκφράστηκε από τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Καραπαπά που βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ο ΑΘΛΟΣ είχε παρουσιάσει εξ αρχής τι… «κομάντο ειδικών αποστολών» εστί Κατοίκος και την Παρασκευή (17/2) με επιστολή τους σε ΚΕΔ/ΕΠΟ οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν την αντικατάστασή του αφού τον θεωρούν «ακατάλληλο» που ξαφνικά «αναβαθμίστηκε σε διαιτητή επιπέδου Super League». Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως αν δεν αντικατασταθεί τότε ΚΕΔ και ΕΠΟ είναι πλήρως υπεύθυνες για ό,τι συμβεί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:

Όπως γνωρίζετε την προσεχή Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 διεξάγεται ο αγώνας πρωταθλήματος SuperLeague 1 μεταξύ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και της ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ στο γήπεδο της Λαμίας. Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγκαταλέγεται στις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα και η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ σε αυτές που διεκδικούν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Σε αυτό το από κάθε άποψη σημαντικό παιχνίδι η ΚΕΔ (;) αποφάσισε να τοποθετήσει ως Διαιτητή της αναμέτρησης τον κ. Κωνσταντίνο Κατοίκο, έναν εκ των πλέον ακατάλληλων Διαιτητών που βρίσκονται στους πινακες διαιτησίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο όταν και καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτησίας της τρέχουσας περιόδου η ΚΕΔ αποφάσισε ότι ο συγκεκριμένος Διαιτητής δεν πληροί τις προδιαγραφές για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία παρά τις έντονες πιέσεις των κ.κ. Π. Δημητρίου και Στ. Μάνταλου να περιληφθεί στους Διαιτητές της Superleague 1.

Είναι δεδομένο ότι ο κύριος Benett το γνωρίζει αυτό καθώς ήταν από τα Μέλη της ΚΕΔ που συμμετείχαν στην λήψη της απόφασης αυτής και είχε συμφωνήσει πλήρως με την ανικανότητα του κ. Κατοίκου.

Παραδόξως, όταν έγινε Αρχιδιαιτητής άλλαξε γνώμη και τον «αναβάθμισε» σε Διαιτητή Suprelague 1 , χωρίς να έχει διευθύνει οποιοδήποτε παιχνίδι από την ημέρα που η ΚΕΔ τον έκρινε ακατάλληλο να διευθύνει αγώνες Α’ Εθνικής κατηγορίας, μετατρέποντάς τον στον ταχύτερα εξελισσόμενο διαιτητή στην Ελλάδα.

Και ενώ ο συγκεκριμένος Διαιτητής έχει το συγκεκριμένο παρελθόν, φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ορίζεται (από ποιόν άραγε;) ο κ. Κατοίκος σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, και μάλιστα με 4o διαιτητή τον κ. Τσαγκαράκη, τον Διαιτητή που ελέγχεται για τον αγώνα ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ για τον οποίο μόλις χθες η ΚΕΔ υποχρεώθηκε να απολογηθεί δημόσια.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του συγκεκριμένου Διαιτητή δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Ο ορισμός αυτός είναι προκλητικός και ταυτοχρόνως είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος σε ένα εξαιρετικά καθοριστικό σημείο.

Σας καλούμε έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή να προβείτε στην αντικατάσταση του κ. Κατοίκου όσο υπάρχει χρόνος. Σε διαφορετική περίπτωση, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής στο Πρωτάθλημα της Suprleague 1»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς