19.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η αντίδραση και τα θετικά στοιχεία που πρέπει να κρατήσει από την «εξάρα»

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, παίζοντας με δύο κανονικούς ακραίους αμυντικούς (Ροντινέι, Ραμόν), δύο παικταράδες δημιουργικά και εκτελεστικά που μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο σχήμα (Φορτούνη και Χάμες) και έναν εξτρέμ που ήρθε για να παίζει βασικός (Κανός). Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Για πρώτη φορά στη σεζόν ο Ολυμπιακός πέτυχε 6 γκολ, παραμένοντας αήττητος για 14ο συνεχόμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος (9-5-0). Έβγαλε αντίδραση μετά τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, σαρώνοντας τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκης. Είχε ένα αποτελεσματικό πρώτο ημίχρονο (2-0) και μπορεί να δέχθηκε ξανά γκολ στην πρώτη «κατεβασιά» του αντιπάλου (με τον Καρέλη να μειώνει σε 2-1 στο 50′), αλλά έδειξε χαρακτήρα και μέσα στο παιχνίδι, σκοράροντας με άνεση ακόμα τέσσερα γκολ μετά την απρόσμενη μείωση του σκορ στο 2-1.

*Μετά την «γκέλα» του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη (2-2 με τον Αστέρα), ο Ολυμπιακός είναι μόνος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ύστερα από 22 αγωνιστικές και παραμένει σε επαφή με την πρώτη δυάδα. H διαφορά δεν είναι ακόμα απαγορευτική. Κάθε άλλο. Η κατάκτηση του τίτλου παραμένει ανοιχτή υπόθεση. Από τον Παναθηναϊκό είναι στους 5 βαθμούς. Αν η ΑΕΚ πάρει το ματς με τον Ατρόμητο στα χαρτιά, η διαφορά θα ανέβει στους 7 βαθμούς. Υπάρχουν ακόμα 14 αγώνες και 42 βαθμοί προς διεκδίκηση.

*Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει μόνο το επόμενο ματς, που είναι αυτό στη Λαμία, την Κυριακή (19/2). Δεδομένα, όμως, το παιχνίδι της σεζόν είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό στις 25/2. Η ομάδα χρειάζεται μία νίκη σε μεγάλο ματς και αυτό το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μπορεί να αποτελέσει τη «σπίθα» για την τελική αντεπίθεση.

*Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν με δύο κανονικούς ακραίους αμυντικούς στην εντεκάδα. Για την ακρίβεια, ο Ροντινέι αποδεικνύεται παίκτης πρώτης γραμμής στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Ολυμπιακός έχει βαρβάτο δεξιό μπακ για πρώτη φορά μετά τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Ραμόν Ράμος Λίμα είναι νέος και «άγουρος» ακόμα, αλλά ακόμα και έτσι διαθέτει καλύτερο πακέτο από τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έπαιξε πρώτη φορά ως βασικός και τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Ο Βραζιλιάνος ξέρει τι θέση και μπορεί να προσφέρει επιθετικά περισσότερα πράγματα από τον Μολδαβό. Παίζει με ένταση, έχει δυνάμεις, ξέρει μπάλα. Με τον 31χρονο Ροντινέι, μία ομάδα έχει το κεφάλι της ήσυχο. Με τον 22χρονο Ραμόν, μία ομάδα μπορεί να επενδύσει πάνω του και αγώνα με τον αγώνα να αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα στο παιχνίδι της.

*Ο Φορτούνης επέστρεψε στη βασική εντεκάδα ύστερα από τέσσερις αγώνες (δύο στο Πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο), όπου στους δύο έμεινε στον πάγκο, στον έναν εκτός αποστολής, ενώ στο τελευταίο ματς (με την ΑΕΚ στο Κύπελλο) έπαιξε ως αλλαγή σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, με το σκορ στο 2-0. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έδωσε δύο ασίστ και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια στις στατικές φάσεις, όπου η ομάδα χωλαίνει και έχει παρουσιάσει πρόβλημα στη σεζόν. Με μία εκτέλεση φάουλ και άλλη μία εκτέλεση κόρνερ, οι Παπασταθόπουλος και Χάμες βρήκαν δίχτυα με το κεφάλι κόντρα στους Αγρινιώτες. Δύο έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του από τον «Φορτού»…

*Ο Κανός είναι παλικάρι. Δεν στέκομαι καν στο γκολ του και το κερδισμένο πέναλτι. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχασε τη μητέρα του και έπαιξε ως αλλαγή, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Με βαρύ πένθος, ο Σέρτζι βοήθησε την ομάδα, αλλά προσωπικά εστιάζω στη συγκινητική αφιέρωση στη μητέρα του μετά την επίτευξη του γκολ και την τεράστια αγκαλιά που δέχθηκε από τους συμπαίκτες του. Το κλίμα στους Ερυθρόλευκους είναι καλό. Επιμένω πως μία νίκη σε μεγάλο παιχνίδι θα κάνει τη διαφορά. Ακόμα, πάντως, και σε μία τέτοια στιγμή που συγκίνησε τους πάντες, βρέθηκε ένας απαράδεκτος διαιτητής, ο Γκορτσίλας, να τηρήσει το γράμμα του κανονισμού σε μία τέτοια περίσταση. Για την ιστορία, πάντως, ο Κανός δεν έβγαλε καν τη φανέλα. Απλά, τη σήκωσε για να φανεί το συγκινητικό μήνυμα: «σε αγαπώ, μαμά». Οπότε, ο Γκορτσίλας δεν εφάρμοσε καν τον κανονισμό.

*Ο Μίτσελ πιστεύει στον Κανός και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να «καπαρώσει» θέση στην εντεκάδα και το δεξί «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο 26χρονος εξτρέμ έδειξε οξυδέρκεια, αντίληψη και ικανότητα στη φάση του γκολ. Μέσα σε μικρό χώρο και λίγα μέτρα, έκανε – ακαριαία – μαζεμένα πράγματα με την μπάλα στα πόδια: την κοντρόλαρε δύο φορές με το δεξί (παίρνοντας, βέβαια, και μία κόντρα) και εκτέλεσε άμεσα με το αριστερό από δύσκολη θέση στο ύψος της μικρής περιοχής, σημαδεύοντας την απέναντι γωνία. Δεν είναι ακριβώς παίκτης γραμμής που παίζει πάνω στον ασβέστη, αλλά έχει την «μπούκα» στη μεγάλη περιοχή στο ρεπερτόριό του και την αίσθηση του γκολ.

*Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού πρέπει να στηριχθεί σε αυτό το ματς. Να δούμε περισσότερο τον Ραμόν στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Κανός, Χάμες και Φορτούνη ταυτόχρονα στο βασικό σχήμα, όπως συνέβη για ένα διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι σημαντικό, επίσης, ότι ο Μπακαμπού επέστρεψε στα γκολ και έφτασε τα 10 στο Πρωτάθλημα, μετά την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στην πρόσφατη αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο.

*Από εκεί και πέρα, προκύπτει θέμα στα μετόπισθεν. Ο Μπα επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τον Οκτώβριο του 2022 και θέλει παιχνίδια στα πόδια του. Ο Παπασταθόπουλος είναι ακλόνητος στο κέντρο της άμυνας, ο Ρέτσος τραυματίστηκε ξανά, ενώ η διαχείριση του Ντόη πρέπει να είναι προσεκτική από εδώ και πέρα. Ο 20χρονος στόπερ έμεινε εκτός αποστολής και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρεωθεί το βαρύ 3-0 από την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Ο Μίτσελ είναι ο προπονητής που έδωσε ευκαιρίας καριέρας και ζωής στον Ντόη και σε γενικές γραμμές έχει ανταποκριθεί και με το παραπάνω.

*Ο Μίτσελ έχει τα δίκια του σε αυτά που είπε στη συνέντευξη Τύπου και στο επόμενο κείμενο θα αναλυθούν τα λεγόμενά του. Ομολογώ πως μου άρεσαν οι δηλώσεις του.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League