17.7 C
Athens

Άρης – Παναθηναϊκός 1-2: Πράσινη ανατροπή με… στραβοκλωτσιά Παλάσιος

Ο Παλάσιος πέτυχε το πιο τυχερό γκολ της χρονιάς μέχρι τώρα στο Χαριλάου για να χαρίσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στους Πράσινους και να βυθίσει ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια τον «ασθενή» Άρη που έμεινε στο -4 από τον πέμπτο Βόλο

Με ένα τυχερό γκολ του Παλάσιος στο 86ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής (1-2) με ανατροπή από τη Θεσσαλονίκη και το «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη αυξάνοντας στους 4 βαθμούς τη διαφορά του από την δεύτερη ΑΕΚ, που έχει δύο ματς λιγότερα.

Στον αντίποδα, ο κατήφορος των Κιτρίνων δεν έχει τελειωμό, για αυτή που ήταν η τέταρτη σερί ήττα και πρώτη μετά την απομάκρυνση του Άλαν Πάρντιου από τον πάγκο και τον κλήρο εμπιστοσύνης στον Τόλη Τερζή. Πλέον οι Θεσσαλονικείς βλέπουν μέχρι και την πλάτη του ΝΠΣ Βόλου του Αχιλλέα Μπέου, που νωρίτερα κέρδισε το… ντέρμπι των πλέι οφ κόντρα στον Ατρόμητο κι έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της 5ης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ματς ξεκίνησε με αρκετή ένταση και τον Άρη να ανεβάζει ψηλά τις γραμμές του για να πιέσει την πρώτη πάσα του Παναθηναϊκού και να πάρει την κατοχή της μπάλας. Οι Κίτρινοι ήταν σαφώς πιο ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά του ματς κι ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη του τελική προς την εστία του Μπρινιόλι στο 8ο λεπτό, με τον σταθερά καλό Μόουζες Οντουμπάτζιο να συγκλίνει προς τον κεντρικό άξονα της περιοχής του «τριφυλλιού» και με τη… βοήθεια του Σάρλια (το σουτ κόντραρε στα πόδια του) αλλά και του δοκαριού νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0. Φωτιά από νωρίς στο Βικελίδης!

ΟΝΤΟΥΜΠΑΤΖΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός άλλαξε. Ανέβασε τις γραμμές του, άρχιζε να παίζει με τους ακραίους του κι έγινε πιο aggressive στον χώρο του κέντρο, καθώς στα πρώτα 10 λεπτά υπήρχαν μόνο κιτρινόμαυρες φανέλες εκεί. Οι Πράσινοι, μάλιστα, «άγγιξαν» την άμεση ισοφάριση με έναν γνώριμο στο κοινό του Χαριλάου, που επέστρεψε ως αντίπαλος, ούτε 20 ημέρες μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και δοκίμασε πρώτος τα αντανακλαστικά του Κουέστα στο 12ο λεπτό, όταν έπιασε το δυνατό σουτ εντός περιοχής και από πλάγια θέση, με τον Ισπανό να αντιδρά σωστά.

Οι γηπεδούχοι κινούνταν κυρίως από την δεξιά τους πλευρά κατά κόρον με τον δραστήριο και σκόρερ Οντουμπάτζιο, ο οποίος στο 16′ «έφτιαξε» την τελική για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, αυτός όμως αστόχησε από καλή θέση. Ο Μαυριτανός άσος είχε απειλήσει και νωρίτερα με ένα συρτό σουτ μέσα από την περιοχή και γενικότερα έβγαινε νικητής στις περισσότερες μονομαχίες που ενεπλάκη, κόντρα σε Σένκεφελντ και Σάρλια.

Ο ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ, Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Κουρμπέλης έστειλε την προειδοποιητική βολή στους Θεσσαλονικείς. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρέθηκε αφύλαχτος στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα με την εστία και το 1-0 παρέμεινε. Όμως όχι για πολύ…

Έξι λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κιτρίνων, άφησε πίσω του τον Φαμπιάνο που φέρει ευθύνη και όταν κλείστηκε, αρκούσε μία κόντρα για να «σπρώξει» την μπάλα στον επερχόμενο Μαντσίνι, που με ένα ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα της πρώην του ομάδας. Ο Αργεντινός δεν πανηγύρισε το τέρμα του, αφιερώνοντάς το πάντως στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό σχηματίζοντας με τα δάχτυλά του το «Α». Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αισθητά και τη θέση του πήραν τα συνεχόμενα φάουλ, τα δυνατά μαρκαρίσματα και ο φόβος. Αμφότεροι ήθελαν το τρίποντο, αλλά μάλλον περισσότερο φοβόταν την ήττα. Μία κεφαλιά του Ιωαννίδη από πλεονεκτική θέση και ένα σουτ του Πάλμα σε πλάγιο τετ α τετ με τον Μπρινιόλι ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε επιθετικά από τις δύο ομάδες μέχρι το 80′.

ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ… ΣΤΡΑΒΟΚΛΩΤΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΣΙΟΣ

Και λέμε μέχρι το 80′ καθότι η φάση του αγώνα ήρθε λίγο πριν το τέλος. Στο 86ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα ακόμη κόρνερ από την δεξιά πλευρά του, με τον Παλάσιος να φοράει τον «μανδύα» του χρυσού σκόρερ -είχε περάσει στο ματς 10 λεπτά νωρίτερα- και με μία απίστευτη στραβοκλωτσιά είχε την τύχη με το μέρος του και έδωσε το «διπλό» στην ομάδα του.

Νίκη που είχε ανάγκη κι έψαχνε ως «γιατρειά» μετά από έναν καταστροφικό Γενάρη ο Παναθηναϊκός, άλλη μία κρύα ήττα για τον Άρη που δεν λέει να σηκώσει κεφάλι και βλέπει τη χρονιά του να χάνεται πριν καν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Αν και η πέμπτη θέση, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι ανοιχτός και αναγκαίος στόχος…

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Κριστόφερσεν (ΔΑΝ(

ΓΚΟΛ: 9′ Οντουμπάτζιο / 36′ Μαντσίνι, 86′ Παλάσιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/84′ Σάρλια

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Ετέμπο (83′ Γκρέι), Νταρίντα – Γκαρσία (83′ Νταμπό), Ιτούρμπε (64′ Ρουπ), Πάλμα (70′ Λάζαρος) – Καμαρά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (79′ Πούχατς) – Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (63′ Παλάσιος) – Μαντσίνι (74′ Κλέινχέισλερ), Μπερνάρ (80′ Βέρμπιτς) – Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς