16.4 C
Athens

Εσείς έχετε ξαναδεί «ιδανικά θύματα» με φέσι 322 εκ. μόνο στο Δημόσιο;

Ο Mythbuster του ΑΘΛΟΥ κόβει με επιχειρήματα τον βήχα σε όσους τολμούν να αμφισβητούν την κατά ΠΑΕ ΑΕΚ «αδιαπραγμάτευτη ηθική των αεκτζήδων» και εκφράζει μονάχα μερικές αντιρρησούλες στα περί «ιδανικού θύματος»...

Από τη φύση του, ο αετός είναι προικισμένος με απίθανη ικανότητα όρασης, ασύλληπτη για τα ανθρώπινα στάνταρ. Αν μάλιστα μιλάμε για αετό με… δυο κεφάλια άρα και τέσσερα μάτια, φανταστείτε πόσο πολύ ξεφεύγει το πράγμα. Συνεπώς, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι το μάτι-μεζούρα κάποιων «αετόπουλων» της ΑΕΚ αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά με τα δοκάρια στο Περιστέρι.

Πολλοί είναι αυτοί που από το απόγευμα της Κυριακής αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα όσα κωμικοτραγικά εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο του Ατρομήτου. Και, άκουσον-άκουσον, τολμούν να τα βάζουν με την Ένωση που το μόνο που ήθελε ήταν να τηρηθεί η νομιμότητα. Οι χωματουργικές εργασίες που έλαβαν χώρα μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από το αετίσιο μάτι των αεκτζήδων δεν συγκίνησαν τον διαιτητή Μανούχο, αλλά ούτε και τους νομοταγείς ανθρώπους της ΑΕΚ.

Οι οποίοι, νομοταγείς και ηθικοί καθώς είναι (έτσι δηλώνουν τουλάχιστον) ακούστηκαν να παροτρύνουν τον διαιτητή να τελειώνει τις διαδικασίες. Όχι για να παιχτεί αγώνας βεβαίως, αλλά για να κλείσει το φύλλο αγώνα και θεού (δηλαδή Μπαλτάκου) θέλοντος να πάρουν το ματς στα χαρτιά. Διότι είναι διαφορετικό να παίρνεις το ματς όταν είσαι ηθικός σαν την ΑΕΚ και εντελώς άλλο όταν είσαι ανήθικος.

Μισό λεπτό όμως. Κάποιος κακεντρεχέστατος θα μπορούσε να εκφράσεις ενστάσεις σχετικά με τη διαχρονική ηθική της ΑΕΚ και να παρασύρει κάποιους στο να πιστέψουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζουν οι άνθρωποι της Ένωσης. Λες και έχουν κάποιο όφελος να πουν ψέματα.

Για καλό όλων μας όμως, ήρθε η ανακοίνωση-ανάρτηση στο facebook της ΠΑΕ ΑΕΚ με την οποία λύνονται όλες οι απορίες και διατρανώνεται η αδιαπραγμάτευτη ηθική του συλλόγου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Βάσει αυτής της αδιαπραγμάτευτης ηθικής η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση διότι όπως εύστοχα σημείωσε μια χθεσινή θέση της ΠΑΕ «η κυρία Κοξένογλου καταφέρεται κατά της ΑΕΚ όπου σταθεί κι όπου βρεθεί». Έτσι είσαι κυρία Κοξένογλου; Πάρε μια ηθική ένσταση και μια ήττα στα χαρτιά για να στρώσεις χαρακτήρα.

Απίθανη διαρροή της ΠΑΕ ΑΕΚ: Έκανε ένσταση λόγω… Κοξένογλου!

Αδιαπραγμάτευτη η ηθική των αεκτζήδων λοιπόν, όταν απέναντί τους βρίσκεται η προσωποποίηση του Κακού που ακούει στο όνομα Κοξένογλου. Αντιθέτως, μπορεί να γίνει καμιά διαπραγματευσούλα αν ο αντίπαλος έχει κι αυτός δυο κεφάλια, ποντιακή καταγωγή και μούσι Γιώργου Σαββίδη. Εκεί ναι, θα κάνουμε και μια έκπτωση στην ηθική μας διότι δεν έγινε και κάτι αν 12 ποδοσφαιριστές αγωνίζονται με ληγμένη κάρτα υγείας.

Κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα επειδή είχε λήξει η κάρτα υγείας του. Στην τελική, αυτά είναι για τους φλούφληδες, τα (δικέφαλα) παλικάρια πέφτουν στη φωτιά και ανασφάλιστα άμα λάχει. Ποιος ηθικός νόμος όμως μπορεί να υποχρεώσει ένα τίμιο σωματείο να αγωνιστεί σε ένα άκρως επικίνδυνο γήπεδο όπου το ένα δοκάρι είναι σε κάποιο σημείο 2 εκατοστά πιο κοντό από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί, όταν αντιπρόεδρος των γηπεδούχων είναι η Κάτια Κοξένογλου που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί το κακολογεί (το σωματείο);

Υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την αδιαπραγμάτευτη ηθική των αεκτζήδων, όπως εύστοχα αναφέρεται στην ανακοίνωση-ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να ανατρέξουμε στα ηθικά δακρυγόνα ή στις ηθικές διακοπές ρεύματος. Και μόνο τα όσα έχουν συμβεί στον 21ο αιώνα αρκούν για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς των Κιτρινόμαυρων.

Ντέμης: Οι βαθμοί πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο, δεν ήταν δουλειά της ΑΕΚ το πρόβλημα με τα δοκάρια

Από το 2004 και τη διάσημη πια εκδίκαση με το… χαμένο ταξί του περιβόητου «εκπροσώπου του Δημοσίου» (που θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε το όνομά του αλλά και τι κάνει σήμερα), μέχρι τη χρονιά – ορόσημο του 2014, ο χρόνος για την ΑΕΚ υπολογιζόταν σε εκατομμύρια. Εκατομμύρια χρεών για να ακριβολογούμε. Άλλη μια απόδειξη για το ήθος του σωματείου, καθότι ως γνωστόν οι ωραίοι – και οι ηθικοί – έχουν χρέη.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ που το 2004 της χαρίστηκε το μυθικό ποσό των 160+ εκ. ευρώ, δέκα χρόνια μετά είπε να αφήσει τα παλιά (χρέη) και να βάλει πλώρη για καινούργια. Με διαδικασίες που μόνο για τη διαφάνειά τους δεν φημίζονταν (και που θα θέλαμε πολύ κάποια στιγμή να μας τις εξηγήσουν οι αρμόδιοι της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας), το ΑΦΜ της υπερχρεωμένης αλλά ηθικότατης ΑΕΚ πήγε για φούντο. Μαζί του πήγαν για φούντο οφειλές προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 322 εκ. ευρώ (319 εκ. στην εφορία, 3 εκ. στον ΕΦΚΑ)! Τα λεφτά που έκλαψαν όσοι είχαν την ατυχία να έχουν προσφέρει αγωνιστικές, προπονητικές, εμπορικές ή οποιουδήποτε άλλου είδους υπηρεσίες στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Την ΠΑΕ ΑΕΚ την παλιά, την ορθόδοξη.

ΠΑΕ ΑΕΚ χρέη

Μια ομάδα που το 2013 πάλευε προκειμένου να αποφύγει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της (τον αγωνιστικό υποβιβασμό στη Β’ κατηγορία), οδηγήθηκε τελικά με την… αδιαπραγμάτευτη ηθική των ανθρώπων της στη Γ’ εθνική. Κατά σύμπτωση, μόλις λίγο καιρό νωρίτερα είχε καταργηθεί η Δ’ εθνική (που λεγόταν Περιφερειακό πρωτάθλημα τότε) κι έτσι το αδιαπραγμάτευτο ήθος των αεκτζήδων επιβραβεύτηκε με ένα νέο ΑΦΜ και τη νέα-παλιά ομάδα τους να πρέπει να ανέβει δυο κατηγορίες και όχι τρεις προκειμένου να επιστρέψει στη Super League.

Πριν από μια πενταετία, η ΑΕΚ κατάφερε να χωθεί σφήνα στην παντρειά Ιβάν Σαββίδη – ΣΥΡΙΖΑ και να «κλέψει» ένα ταμένο πρωτάθλημα. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνει η Ένωση ήταν να προτάξει την αδιαπραγμάτευτη ηθική της, η λάμψη της οποίας τύφλωνε Βάτσιους και λοιπούς συγγενείς ώστε να βλέπουν πέναλτι 2 μέτρα εκτός περιοχής (και χωρίς να υπάρχει καν επαφή για φάουλ).

Βέβαια, δεν έφταιγε η ΑΕΚ για το ότι οι αγνοί οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν ένα ρολό ταμειακής στον αλησμόνητο Όσκαρ Γκαρθία, ούτε για τα όσα έγιναν όταν ο Κομίνης ακύρωσε το γκολ του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Στην τελική, ας πρόσεχαν οι Θεσσαλονικείς. Έναν χρόνο πριν ο Ιβάν Σαββίδης είχε ληστέψει τον Μελισσανίδη στον τελικό-γιορτή του Πανθεσσαλικού, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να περιμένει την αντίδραση του Πόντιου συμμάχου του ο μόνιμος κάτοικος Ροστόφ. Ο ΠΑΟΚ είχε την κυβέρνηση, η ΑΕΚ είχε την ΕΠΟ (στην υγειά του Γιαννάκη), στο τέλος πήραν από ένα πρωτάθλημα ο καθένας και όλα καλά.

Μετά από όσα εξιστόρησα, η αδιαπραγμάτευτη ηθική της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Αλλά το να αυτοαποκαλείται «ιδανικό θύμα» μια ομάδα που ο ίδιος ο σύμμαχός της (ΠΑΟΚ) την καταγγέλλει έκτοτε ως «χάρτινη πρωταθλήτρια» και μάλιστα, όταν έχει φεσώσει κράτος και ιδιώτες με αμύθητα ποσά, το λες και τρολιά. Διότι αν είναι ιδανικό θύμα αυτός που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αυτός που του χρωστάνε τι στο καλό είναι;

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μεντιλίμπαρ: Θα τα δώσουμε όλα για να πάμε στον τελικό, είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματά μας

Ο αρχιτέκτοντας της μεγαλειώδους επιτυχίας του Ολυμπιακού απένειμε τα εύσημα στον Τζολάκη και εξέφρασε την πίστη του πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στον τελικό

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, χάντμπολ: Η Ευρώπη υποκλίνεται στην απίθανη σεζόν του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου!

Το Athlosnews παρουσιάζει αναλυτικά τις φετινές ευρωπαϊκές διακρίσεις όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού σε μια απίθανη σεζόν

Μαρινάκης: Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του Θρύλου, μου έχει κάνει εντύπωση πως στον Μεντιλίμπαρ αρέσουν τα δύσκολα

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αποκάλυψε όσα τον έκαναν να πιστέψει στον Μεντιλίμπαρ