20.5 C
Athens

Ιωνικός – Άρης 1-0: Ο Λοβέρα «εκτέλεσε» τους κάκιστους και αδιόρθωτους Θεσσαλονικείς (vid)

Δύο πρώην ερυθρόλευκοι (Σεμπά-Λοβέρα) έκαναν τη ζημιά στους Κίτρινους που πλέον δεν πείθουν ούτε για την 5άδα - Σε δύσκολη θέση ο Πάρντιου μετά το νέο κάζο στη Νίκαια, δεύτερη σερί νίκη για τη βελτιωμένη ομάδα του Γρηγορίου

Ο Ιωνικός πέτυχε σπουδαία νίκη -μόλις την τρίτη του στη σεζόν και πρώτη εντός έδρας- κόντρα στον κάκιστο Άρη, που πάει από το κακό στο χειρότερο με τον Άλαν Πάρντιου στο τιμόνι του.

Με πέναλτι του Λοβέρα, που αγωνίζεται στη Νίκαια ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, το οποίο κέρδισε ο πρώην «ερυθρόλευκος» Σεμπά, ο Ιωνικός πανηγύρισε τρίποντο (1-0) για δεύτερη σερί αγωνιστική και «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας δείχνοντας ανανεωμένος με τον Μιχάλη Γρηγορίου στην άκρη του πάγκου.

Στον αντίποδα ο Άρης συνεχίζει να προβληματίζει, αγνοεί τη λέξη νίκη σε εκτός έδρας ματς από τις 13 Νοεμβρίου του 2022 στα Ιωάννινα και πλέον το μέλλον του Πάρντιου στη Θεσσαλονίκη φαντάζει δυσοίωνο…

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το ματς ξεκίνησε με έναν άκρως συντηρητικό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, που περισσότερο είχαν στο μυαλό τους στο πώς θα κρατήσουν το μηδέν παρά στο να βρουν τον τρόπο να «ανοίξουν» την αντίπαλη άμυνα.

Στα πρώτα 10 λεπτά οι δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και ο τραυματισμός του Ντουκουρέ ήταν τα μόνα πράγματα που ήταν άξια αναφοράς, με τον μέσο του Άρη να αποχωρεί με αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 11′ λόγω μυϊκού προβλήματος. Τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Ματέο Γκαρσία, με τον Νταρίντα να «τραβιέται» στα χαφ (είχε ξεκινήσει ως «δεκάρι») στο πλάι του Νταμπό.

Ο Ιωνικός δεν ρίσκαρε, ο Άρης δεν έβρισκε διόδους και μέχρι το 20′ χρειαζόμασταν κολλύριο. Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο προήλθε από μία ατομική ενέργεια του Οντουμπάτζιο, ο οποίος έκανε το ανέβασμα από τα δεξιά και μετά την έξυπνη πάσα του Γκρέι πάτησε περιοχή και εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη που είχε αντίδραση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ, που «βαπτίστηκε» άουτ από τον Τζοβάρα και τον βοηθό του.

Από εκεί και πέρα, ένα σουτ του Νταρίντα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Έλληνα κίπερ ενώ από πλευράς Ιωνικού η καλύτερη στιγμή ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Σεμπά ακολούθησε τη σέντρα του Βαλεριάνου και έκανε την προβολή προς την εστία, αλλά ο Πίρσμαν ήταν εκεί για να διώξει τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός δεν άλλαξε και το θέαμα μέχρι το 60′ παρέμενε σε χαμηλό επίπεδο. Και λέμε μέχρι το 60′ καθώς με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, εκτυλίχθηκε η φάση που τελικά έκρινε τον αγώνα στη Νεάπολη.

Ο Σεμπά βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη μετά από άτσαλο διώξιμο του Φαμπιάνο στη μεταβίβαση του Σάκιτς, προσπέρασε τον Κουέστα και ανατράπηκε από τον Ισπανό κίπερ με τον διαιτητή Τζοβάρα να μην το σκέφτεται πολύ και να δείχνει την άσπρη βούλα.

Τo VAR τον επιβεβαίωσε, καθότι δεν υπήρχε περίπτωση οφσάιντ από τη στιγμή που η μπάλα πήγε από παίκτη του Άρη και στο ριπλέι φαίνεται ο Κουέστα να βρίσκει τα πόδια του άλλοτε επιθετικού του Ολυμπιακού. Ένας άλλος πρώην «ερυθρόλευκος» εκτέλεσε άψογα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Νίκαιας, σε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ στη σεζόν για την ομάδα του Γρηγορίου.

Ο Άρης ανέβασε ταχύτητα αλλά και τις γραμμές του αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκε, με αποτέλεσμα να γίνει πιο απειλητικός μπροστά από την εστία του Χουτεσιώτη. Την ουσία, όμως, την άφησε ξανά πίσω στο Βικελίδης. Ο Γκρέι σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν μοιραίος αστοχώντας σε τετ α τετ, με τον Χουτεσιώτη να τον νικά, ενώ και η κεφαλιά του Φαμπιάνο δεν βρήκε δίχτυα, λόγω της καίριας παρέμβασης του εξαιρετικού Ρομαό.

Ο Άρης έμεινε και πάλι στο μηδέν, τη στιγμή που ο Ιωνικός έκανε τα απολύτως απαραίτητα, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στη Λαμία, φτάνοντας στην δεύτερη σερί του νίκη για πρώτη φορά στη σεζόν (τρίτη συνολικά) όντας πλέον έστω για ένα βράδυ εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Παραμένει πέμπτη, αλλά με την ανάσα του Βόλου «κολλημένη» στον σβέρκο της η ομάδα του Πάρντιου.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

Γήπεδο: Νεάπολη, Νίκαια

Διαιτητής: Τζοβάρας

ΓΚΟΛ: 60′ Λοβέρα πεν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 62′ Μάντζης, 68′ Σεμπά/59΄Κουέστα, 90′ Καμαρά

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης – Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος – Κάνιας, Σάκιτς (86′ Μπουενά) – Φαντιγκά (86′ Καμπράλ), Σεμπά (90’+3′ Μασάς), Λοβέρα (70′ Αντούνιες) – Μάντζης (70′ Μάνος)

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάζιο (78′ Ρουπ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (66′ Καμαρά) – Ντουκουρέ (11′ Γκαρσία), Νταμπό (78′ Εμπακατά) – Ιτούρμπε (78′ Καμάτσο), Νταρίντα, Πίρσμαν – Γκρέι

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς