23.1 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 4-14: Θρυλικός αυτοκράτορας βούλιαξε τους Πράσινους και πανηγύρισε το 24ο Κύπελλο!

Το 24ο Κύπελλο στην ερυθρόλευκη βάση του: μετά τις Γυναίκες και οι Άνδρες στο πόλο του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου στην Πάτρα κάνοντας επίδειξη δύναμης στον τελικό με τον Παναθηναϊκό

Μόνο… τελικό δεν θύμισε η κόντρα τον αιωνίων στην Πάτρα με διακύβευμα το Κύπελλο. Και λέμε δεν θύμισε, γιατί ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και διά περιπάτου (4-14) πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους το 24ο Κύπελλο (και 6ο σερί) στο πόλο Ανδρών!

 

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την ομάδα πόλο Γυναικών, οι Άνδρες έκαναν το καθήκον τους μπροστά στο κοινό τους που βρέθηκε στην Πάτρα και έδειξαν γιατί θεωρούνται οι Αυτοκράτορες της πισίνας.

Μουρίκης και Γενηδουνιάς πέτυχαν από 3 γκολ στον τελικό για τους νικητές, ενώ 2 είχε ο Φουντούλης.

 

Η αλήθεια είναι πως η αναμέτρηση δεν χωράει ιδιαίτερης κριτικής καθώς οι Πράσινοι του Δημήτρη Μάζη ήταν ανταγωνιστικοί μόνο στο πρώτο οκτάλεπτο όταν και ισοφάρισαν με τον Τόττη και με την άμυνά τους αλλά και τις επεμβάσεις του Ριστίτσεβιτς έφεραν τον ρυθμό στα μέτρα τους.

Τα πάντα άλλαξαν με την εκκίνηση του δευτέρου οκταλέπτου αφού μέσα σε διάστημα 4′ ο Μπούσλιε, ο Γενηδουνιάς και ο Φουντούλης άνοιξαν τη διαφορά στο +4 για το 2-6.

Η πίεση του Ολυμπιακού στην πισίνα ήταν ασφυκτική και οι Πράσινοι δεν μπορούσαν καν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Ο Μουρίκης μπήκε δυνατά στην εξίσωση στο τρίτο οκτάλεπτο με τρία σερί γκολ και οι Ερυθρόλευκοι ξέφυγαν κι άλλο (3-10).

Το συγκρότημα του Δημήτρη Μάζη απλώς περίμενε να τελειώσει το μαρτύριο, καθώς στο τέταρτο οκτάλεπτο οι παίκτες του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς δεν κατέβασαν ταχύτητα και βρέθηκαν αρκετοί να γράψουν το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ, μεταξύ των οποίων και ο 17χρονος Λιαντζίρης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 1-5, 1-4, 1-4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάζης): Ριστίτσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Γ. Σιαμάς, Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς, Σιγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Π. Σιαμάς, Αλβέρτης 1, Βασιλάκης, Χ. Σιαμάς, Ζερβουδάκης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς