17.7 C
Athens

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 6-11: Θρυλικές γοργόνες κατέκτησαν και το Κύπελλο Ελλάδας!

Οι φανταστικές υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης κατέκτησαν το 5ο Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού στο πόλο Γυναικών επικρατώντας του ΝΟΒ στην Πάτρα και συνέχισαν να γεμίζουν την τροπαιοθήκη τους

Κι όλο αυξάνονται τα Κύπελλα στην τροπαιοθήκη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού! Η ομάδα πόλο Γυναικών του Θρύλου κατέκτησε τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν στην Πάτρα επικρατώντας στον τελικό του Κυπέλλου με της Βουλιαγμένης!

 

Οι Ερυθρόλευκες κατέκτησαν το 5ο τρόπαιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση και παραμένουν η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους μετρώντας μάλιστα τα συγκεκριμένα 5 Κύπελλα σε σύνολο 6 τελικών όπου έχουν βρεθεί. Για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος στη σεζόν μετά από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup, ενώ μπροστά της έχει ακόμα τους στόχους του πρωταθλήματος και του ευρωπαϊκού!

 

Ο τελικός ξεκίνησε αρκετά «κλειστά», με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο ΝΟΒ προηγήθηκε με τη Ριτζ αλλά γρήγορα Ελευθερία Πλευρίτου και Κρίστμας έκαναν το 1-2 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός συντήρησε το προβάδισμα των δύο γκολ παρότι ο ΝΟΒ αντέδρασε με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου και μείωσε στο γκολ. Η Ξενάκη ανέβασε τη διαφορά στα τρία τέρματα (3-6), με τις Ερυθρόλευκες να συνεχίζουν εντυπωσιακά στον ίδιο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση και να φτάνουν στο +5 (5-10) με τις Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Όλα κρίθηκαν και η τέταρτη περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Κρίστμας σκόραρε για το 5-11 (η μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση), με τη Ριτζ να πετυχαίνει το τρίτο γκολ της (πρώτη σκόρερ του ΝΟΒ) και να μειώνει στο τελικό 6-11.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-2, 2-4, 2-4, 1-1

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λιώση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Ριτζ 3, Βιδάλη, Ράιτ, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη, Μιμίδη, Αγγελίδη, Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Τριχά, Ξενάκη 3, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σάντα, Τζωρτζακάκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς