Νέα συνάντηση του Λ. Αυγενάκη με τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων

  ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά

  Με οδηγό το σέρβις και καθαρό μυαλό στην επίθεση

  Ο Ανδρέας Καταχανάς σχολιάζει την υψηλή απόδοση του ΠΑΟΚ που έκοψε τον βήχα στον Παναθηναϊκό καθώς και την αδιανόητη εμφάνιση του Ολυμπιακού από το σέρβις σε ένα ακόμα φετινό ματς

  Ο Βεζένκοφ, ο ΜακΚίσικ, ο «Λάρι» και όχι μόνο: Αλήθεια, γιατί όλοι «ξεχνούν» τη συμβολή του Ολυμπιακού στην απογείωση των παικτών του;

  Ο Γιώργος Χαλάς γράφει ΕΥΘΕΩΣ για τους παίκτες που βλέπουν την καριέρα τους να απογειώνεται στο ΣΕΦ αλλά και για εκείνους που παραλείπουν σκοπίμως να επισημάνουν την ευεργετική επιρροή του Ολυμπιακού στα «αφιερώματά» τους

  FIFA και UEFA έχουν ευθύνη για την «εξυγίανση», άρα και υποχρέωση να «καθαρίσουν»

  Η συνάντηση Μπαλτάκου - Ινφαντίνο στο Παρίσι, το σενάριο διοικούσας επιτροπής και η υποχρέωση FIFA και UEFA να συνδράμουν στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος του οποίου ήταν αμφότερες μέρος από την αρχή

  Η κλήση στην Εθνική ήταν η καλύτερη δικαίωση για τον Φορτούνη

  Ο Μίτσελ τού έπλεξε το εγκώμιο για τις ηγετικές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, ο Πογιέτ τον επανέφερε στην Εθνική: ο Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται για την επίσημη επιστροφή του στη γαλανόλευκη ως ιδανική δικαίωση σε μια σεζόν που εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για εκείνον

  Απειλές κατά ζωής, συμμορίες, μαύρες γραβάτες: Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει ρε παιδιά;

  Ο Insider αναρωτιέται τι θα συνέβαινε σε μια κανονική - και όχι τριτοκοσμική όπως η Ελλάδα - χώρα, αν ένα θεσμικό πρόσωπο όπως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της Super League έκανε επώνυμη καταγγελία για απειλές σε βάρος του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

  Αδιάφορο ήταν μόνο για τον Ολυμπιακό: Η διαχείριση του Μπέικον «πρόδωσε» την πράσινη απελπισία στο ντέρμπι

  Ο Mythbuster εξηγεί πώς το αδιανόητο σερί νικών του Ολυμπιακού έφτασε τους ανθρώπους του ΠΑΟ στην απελπισία, ρισκάροντας δίχως ουσιαστικό λόγο την υγεία του καλύτερου παίκτη που υπάρχει στο πράσινο ρόστερ

  Σε συνέχεια της συνάντησης της 23ης Ιανουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τους επικεφαλής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League, Volley League), πραγματοποιήθηκε και νέα σήμερα, όπου παρέστησαν οι Κάτια Κοξένογλου (αναπληρώτρια πρόεδρος SL1), Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος SL2), Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ) και Παντελής Ταρνατόρος (πρόεδρος ΕΣΑΠ).

  Σκοπός ήταν η περαιτέρω συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων φορέων του επαγγελματικού αθλητισμού και η εξέλιξη της συζήτησης για την όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή του ποσού που τους αναλογεί, ως ενίσχυση από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

  Για το 2023 το ποσό ανέρχεται σε 30.500.000 € (αντίστοιχο ποσό θα διανεμηθεί και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό).

  Τους αναλύθηκαν κριτήρια και παράμετροι κατανομής, όπως αυτά συγκεντρώνονται πλέον από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ενδεικτικά:

  -στοιχεία συμμετοχής τους στον τζίρο των στοιχηματικών εταιριών,
  -αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας για πιθανή χειραγώγηση αγώνων,
  -η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για επιβολή ορίων στοιχηματισμού στην SL2, θέτοντας ουσιαστικά το πρωτάθλημα υπό επιτήρηση,
  -ο αριθμός συμμετεχόντων ομάδων, όπου αλλού πλεονάζουν (SL2) και αλλού υπολείπονται (ΕΣΑΠ)
  -τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, αναλόγως το άθλημα κλπ.

  Την καταρχήν ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι SL1, ΕΣΑΚΕ και ΕΣΑΠ, ενώ και οι τέσσερις Λίγκες ζήτησαν 48ώρη διορία για να ενημερώσουν τις ομάδες τους και να επανέλθουν.

  Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την 1η συνάντηση είχαν ενημερωθεί πως:

  α) Δεν θα δικαιούνται χρηματοδότησης οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που δεν έχουν εξασφαλίσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το απαραίτητο Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο πρωτάθλημα τους (π.χ., μη κατάθεση εγγυητικής επιστολής).

  β) Δεν θα καταβληθεί χρηματοδότηση στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες που εμπλέκονται σε Αναφορές προς την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, για πιθανή συμμετοχή τους σε χειραγωγημένους αγώνες, έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να εκδώσει Πόρισμα.
  Εφόσον το Πόρισμα αποσταλεί στις αθλητικές Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει έως ότου τα αρμόδια όργανα να αποφανθούν.

  Δηλώσεις μετά τη λήξη της συνάντησης του Υφυπουργού Αθλητισμού με τους επικεφαλής των επαγγελματικών μας πρωταθλημάτων (Super League 1, Super League 2, Basket League και Volley League)
  Λευτέρης Αυγενάκης:

  «Να ξεκινήσω θυμίζοντας πως ένα πάγιο αίτημα της αθλητικής οικογένειας έγινε πράξη από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή η εξασφάλιση χρημάτων μέσα από τη σωστή, δίκαιη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος.
  Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και την απόλυτη στήριξη του Πρωθυπουργού και έχουμε ήδη κατανείμει χρήματα προς την αθλητική οικογένεια μέσα από έναν μόνιμο μηχανισμό που λειτουργεί και βελτιώνεται διαρκώς και ως γνωστόν ενισχύει ισότιμα (από 50%) τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

  Σήμερα είχαμε τη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση με τους εκπρόσωπους των Λιγκών, με τις SL1 και Sl2, το μπάσκετ και το βόλεϊ, για να συζητήσουμε τον τρόπο κατανομής των 30,5 εκατ. ευρώ για το έτος 2023.

  Για την κατανομή έγινε μία συζήτηση και θεωρώ πως υπήρξε μία μεγάλη πρόοδος. Έγινε ένα άλμα προς τη δικαιότερη και θα έλεγα πιο διαφανή κατανομή των χρημάτων.
  Οι εκπρόσωποι των Λιγκών ζήτησαν διορία δύο μέρες για να κάνουν διοικητικά συμβούλια, άλλωστε είχαμε πει πως θέλαμε να υπάρχει συνεννόηση και ελπίζουμε πως δεν θα έχουμε σοβαρές δυσκολίες για να προχωρήσουμε στην κατανομή των χρημάτων αυτών.
  Στο μεσοδιάστημα τα χρήματα θα είναι στο ταμείο. Αν δεν συμφωνήσουν, χρήματα δεν θα πάρουν.

  Την ίδια στιγμή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, διότι φαντάζομαι πως και οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού θέλουν να μάθουν, δουλεύεται η σχετική ΚΥΑ βάσει της οποίας θα κατανεμηθούν τα 30,5 εκατ. και σε αυτούς. Με ένα τρόπο δίκαιο, αλλά εκεί είναι πιο δαιδαλώδες το σύστημα και οι παράμετροι που θέλουμε να βάλουμε, οι οποίοι είναι διαρκώς βελτιούμενοι και εξελισσόμενοι προς το καλύτερο και το δικαιότερο.

  Στον επαγγελματικό αθλητισμό παραδείγματος χάριν, έχουμε για πρώτη φορά εικόνα από τις αναφορές στην ΕΠΑΘΛΑ για χειραγωγούμενες αγώνες. Για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία, τα οποία λήφθηκαν υπόψη μας, μπήκαν στο τραπέζι και τα δεδομένα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

  Έχουμε εικόνα για την ποιότητα και τον αριθμό των συμμετεχόντων, αντίστοιχες εικόνες έχουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κάνουμε το καλύτερο ώστε να έχουμε μία πιο δίκαιη κατανομή αλλά και διαφάνεια».

  Κάτια Κοξένογλου (Super League1):

  «Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα της Super League 1, το έσοδο από το στοίχημα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη. Ένα αίτημα που χρόνια το ζητούσε το ποδόσφαιρο και τώρα βλέπουμε ότι καταφέρνουμε να έρθουμε σε μία συμφωνία.

  Σήμερα λοιπόν έγινε μία συνάντηση για να συμφωνήσουμε όλες οι Λίγκες στο θέμα της κατανομής. Όπως ανέφερε και ο Υφυπουργός έχουμε κάνει ένα βήμα προόδου για να γίνει δικαιότερη η κατανομή».

  Βαγγέλης Γαλατσόπουλος (ΕΣΑΚΕ):

  «Είχαμε τη δεύτερη συνάντηση με τον Υφυπουργό για το θέμα της κατανομής των χρημάτων από την φορολόγηση των κερδών των παικτών των στοιχηματικών, που πλέον είναι μόνιμος μηχανισμός χρηματοδότησης, κάτι που είναι πολύ καλό για τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

  Έγινε μία καλή συζήτηση και τις επόμενες δύο μέρες θα έχουμε αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε να πάρουν οι ομάδες αυτά τα λεφτά και να έχουν καλύτερη λειτουργία».

  Παντελής Ταρνατόρος (ΕΣΑΠ):

  «Κληθήκαμε από τον Υφυπουργό για 2η φορά να συνεχίσουμε τη συζήτηση που ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα για την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα.
  Ο Υφυπουργός μας εξήγησε ότι όσο ωριμάζει αυτός ο θεσμός, τόσο εμπλουτίζεται με νέα κριτήρια, οπότε και η κατανομή θα βασιστεί πλέον σε δεδομένα τα οποία δημιουργούνται χρόνο με το χρόνο.

  Η όλη συζήτηση ήταν σε πολύ θετικό κλίμα. Επιφυλαχτήκαμε όλοι να μιλήσουμε στα διοικητικά μας συμβούλια, προκειμένου να ενημερώσουμε.
  Θεωρώ ότι είμαστε σε αρκετά προχωρημένο βαθμό ώστε να βρεθεί η λύση, την οποία όλοι θέλουμε για να μπορέσουν να εκταμιευθούν και τα χρήματα, που οι ομάδες μας περιμένουν πώς και πώς.

  Ελπίζουμε πως τις επόμενες 2-3 μέρες θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις όλων των Λιγκών και θα καταλήξουμε στον Υφυπουργό με τις αποφάσεις μας για να προχωρήσουμε πλέον στην οριστική συμφωνία».

  ΑΕΚ: Διάστρεμμα στην προπόνηση ο Φαν Βέερτ

  Νέο πρόβλημα τραυματισμού προέκυψε στην ΑΕΚ την Παρασκευή (24/3)...

  Μαρινάκης: Να κληθούν Άρης και Βόλος στη σύσκεψη με Μπένετ και να μην επαναληφθούν φαινόμενα που προκαλούν βία και αλλοίωση του πρωταθλήματος

  Με ανοιχτή επιστολή, ο πρόεδρος της Super League ζητά από ΚΕΔ/ΕΠΟ αποδεικτικά στοιχεία της προσπάθειάς της να φέρει elite διαιτητές και την κάλεσε να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να μην επαναληφθούν φαινόμενα που προκαλούν βία και αλλοίωση

  ΠΑΟΚ: Ατομικό και πάλι ο Ίνγκασον που τρέχει για ΑΕΚ

  Ο Σβέριρ Ίνγκασον ακολούθησε για ακόμη μία μέρα ατομικό...

  Άρης: Ξανά ατομικό ο Ρουπ

  Με τον Λούκας Ρουπ να ακολουθεί για ακόμη μία...

  Παναθηναϊκός: Προπονήθηκε ο Σάρλια, εκτός ο Πούγγουρας

  Σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψε ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, ενώ...