19.7 C
Athens

ΑΕΚ – Άρης 3-0: Την Τετάρτη ευνοημένος και την Κυριακή σφαγμένος (vid)

Οι ξένοι διαιτητές συνεχίζουν να σφυρίζουν... κλέφτικα στον ρυθμό της εξυγίανσης και ό,τι κέρδισε διαιτητικά ο Άρης κόντρα στον Ολυμπιακό, το πλήρωσε στην OPAP Αρένα όπου έπρεπε πάση θυσία να χάσει...

H AEK ήταν κάκιστη στο ματς με τον Άρη, αλλά στα δύσκολα ανέλαβε ο Πορτογάλος διαιτητής Γκοντίνιο, που έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι-μαρς του Αθανασιάδη πάνω στον Φαμπιάνο και έστειλε στα αποδυτήρια με δύο κίτρινες σε 10 λεπτά τον Ετέμπο για να πάρει από το χέρι την Ένωση και να τη στείλει -με ματς παραπάνω από τον ΠΑΟ- στην κορυφή της κατάταξης στη Super League.

Οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες κυρίως μεσοεπιθετικά, αλλά ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, μέχρι να αναλάβει δράση ο Γκοντίνιο και ο συμπατριώτης του στο VAR. Ο Γκατσίνοβιτς μπήκε με… φόρα και «κλείδωσε» τη νίκη στο 78′ -σε φάση που οι Κίτρινοι φώναξαν για φάουλ στον Νταμπό-, ενώ η αρχή είχε γίνει από το πρώτο ημίχρονο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ. To κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πινέδα μετά από ασίστ του Αραούχο στο 89′.

Η ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ «ΦΩΝΑΖΕΙ» ΔΙΚΑΙΑ Ο ΑΡΗΣ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΜΠΙΑΝΟ

Οι Θεσσαλονικείς τα έζησαν όλα μέσα σε μία εβδομάδα. Την Τετάρτη «σπρώχτηκαν» για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά Τζολάκης και Ελ Αραμπί έριξαν ηχηρό «χαστούκι» στην εξυγίανση και 4 ημέρες αργότερα είδαν τον Πορτογάλο Γκοντίνιο να τους «σφάζει» στο γόνατο μέσα στην OPAP Arena.

 

Ο «καθρέπτης» του ματς 

Το ματς στην κατάμεστη OPAP Arena ξεκίνησε με τον Άρη να πιέζει ψηλά στην πρώτη πάσα της Ένωσης δείχνοντας τη διάθεση να μην κλειστεί από νωρίς στο δικό του μισό και να βάλει δύσκολα στο passing game των Κιτρινόμαυρων. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ένα καλό 10λεπτο της Ένωσης ήταν αρκετό για να κάνει τη ζημιά και να τη βάλει μπροστά στο σκορ, από την άσπρη βούλα.

Συγκεκριμένα, στο 15′ ο Αραούχο κινήθηκε έξυπνα στην πλάτη του Οντουμπάτζιο, ο οποίος απρόσεκτα τον βρήκε στα πλευρά, με τον Πορτογάλο διαιτητή Γκοντίνιο να είναι κοντά στη φάση και να υποδεικνύει την παράβαση.

Ο Άμραμπατ ανέλαβε την ευθύνη, νίκησε με μία περίεργη αλλά αποτελεσματική εκτέλεση τον Κουέστα κι έβαλε φωτιά στις κερκίδες της OPAP Arena.

Από το 20′ και μετά, ενώ θα περίμενε κανείς ότι οι παίκτες Αλμέιδα δεν θα αφήσουν το πόδι από το γκάζι, οι Θεσσαλονικείς τους φρέναραν και παρά τις πολλές τους απουσίες μεσοεπιθετικά δημιούργησαν ρήγματα κοντά ή και μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αθανασιάδη, δίχως όμως να βρουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ δεν έκλεβε τόσες μπάλες ψηλά, όπως το συνηθίζει στο γήπεδό της και από το 35′ μέχρι το 45′ ήταν συνεχώς πίσω από την μπάλα περιμένοντας τον Άρη, που με ενέργειες του δραστήριου Ιτούρμπε κοντοζύγωνε την περιοχή, αλλά όταν έφτανε μέσα σε αυτή δεν είχε καθαρό μυαλό, ως συνήθως στα φετινά ντέρμπι.

Ένα πλασέ του Λιβάι Γκαρσία σε πλάγιο τετ α τετ με τον Κουέστα ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε από τη φάση του γκολ και μετά, με την ΑΕΚ να προηγείται… περπατώντας και χωρίς να εντυπωσιάζει και τον Άρη να έχει τα γνωστά επιθετικά προβλήματα, κυρίως στην εκτέλεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Ο Άρης συνέχιζε να παίζει με πάθος και ποδοσφαιρικό θράσος, όσο η Ένωση περίμενε απλώς τη λήξη.

Τελικώς, η ώθηση που χρειαζόταν για να αφήσει ικανοποιημένους τους περίπου 32.000 οπαδούς της ήρθε μέσω… Πορτογαλίας, με την διαιτητική ομάδα σε γήπεδο και VAR να κλείνει τα μάτια σε καθαρή παράβαση – γονατιά του Αθανασιάδη πάνω στον Φαμπιάνο και να ολοκληρώνει τη… δουλειά με την αποβολή του Ετέμπο σε χρόνο-ρεκόρ, με τον Νιγηριανό να απορεί…

Η ΑΕΚ συνέχιζε να ανοίγει τα «δώρα» με τον Πινέδα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα, όσο ο Πάρντιου έβλεπε τον πάγκο του και «ξυνόταν» από τις ελάχιστες επιλογές και είδε τον Μπράμπετς να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία με το σκορ στο 1-0.

Τρίποντο κορυφής -έστω και για 24 ώρες- για την ομάδα του Αλμέιδα που βρίσκεται στο +2 και μεταφέρει το άγχος στον Παναθηναϊκό (παίζει την Δευτέρα στην Τρίπολη), ενώ ο Άρης έμεινε πέμπτος με 31 βαθμούς.

ΑΕΚ – ΑΡΗΣ 3-0

ΓΗΠΕΔΟ: OPAP Arena

Διαιτητής: Γκοντίνιο (ΠΟΡ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41′ Χατζισαφί, 51′ Σιμάνσκι, 84′ Μουκουντί/22′ Φαμπιάνο, 30′ Πίρσμαν, 47′, 60′ Ετέμπο, 78′ Νταμπό

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/60′ Ετέμπο

ΓΚΟΛ: 18′ Άμραμπατ, 76′ Γκατσίνοβιτς, 89′ Πινέδα/-

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (79′ Σιτιμπέ) – Άμραμπατ (71′ Ελίανσον), Γιόνσον (80′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (70′ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα – Γκαρσία (80′ Τσούμπερ), Αραούχο.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κούεστα – Οντουμπάτζο (71′ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ντουκουρέ, Ετέμπο – Ματέο Γκαρσία (90’+4′), Νταρίντα – Γκρέι (60′ Νταμπό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς