16.6 C
Athens

Άρης – Ολυμπιακός 0-1: Τζολάκης και Ελ Αραμπί ξεφτίλισαν κάφρους και εξυγίανση (vid)

Η «εξυγίανση» πήγε να κάνει το θαύμα της με πέναλτι και αποβολή-σκάνδαλο στην ίδια φάση αλλά Τζολάκης και Ελ Αραμπί της χάλασαν τα σχέδια και ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ

Ο Τζολάκης ύψωσε τείχος στην εστία, ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε στην αντεπίθεση και ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου μέσα στο Χαριλάου επί του Άρη.

 

Μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν και στη Θεσσαλονίκη με τον Τζολάκη να είναι ο ήρωας του αγώνα αποκρούοντας ανύπαρκτο πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Γκρέι.

Ο Μαροκινός στράικερ έριξε την «πιστολιά» πρόκρισης πριν το φινάλε και ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη-πρόκριση από το «Βικελίδης», που θύμισε ζούγκλα μετά το φινάλε με τους οπαδούς να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να παίζουν ξύλο μεταξύ τους, ενώ το εμετικό-υβριστικό πανό κατά του Ολυμπιακού δεν κατέβηκε ποτέ!

Ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την Ένωση να αποκλείει με δύο νίκες τον Πανσερραϊκό στη φάση των προημιτελικών.

Ο «καθρέπτης» του αγώνα 

Το πρώτο ημίχρονο στο «Βικελίδης» τα είχε όλα εκτός από γκολ. Ένταση, γρήγορο ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά με τον κόσμο του να τον «σπρώχνει» από την κερκίδα και μόλις στο 1ο λεπτό έφτιαξε την πρώτη του τελική με τον Ετέμπο να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Τζολάκη, ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε σε κόρνερ.

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στις μονομαχίες και τον Φαμπιάνο να την… πληρώνει πρώτος στο 10′ δεχόμενος κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ασύνδετος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, πράγμα λογικό καθώς Σαμασέκου και Εμβιλά ξεκίνησαν για πρώτη φορά μαζί στο κέντρο των Ερυθρόλευκων και η απουσία του Ίνμπομ Χουάνγκ στην οργάνωση του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Βαλμπουενά, που επέστρεψε για πρώτη φορά ως βασικός μετά τον τραυματισμό του, ήταν αρκετά δραστήριος, έπαιρνε την ευθύνη στις περισσότερες επιθετικές ενέργειες των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος και δημιούργησε την πρώτη ερυθρόλευκη απειλή με όμορφο σουτ στην κίνηση από τον κεντρικό άξονα, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 26′ με τον Μπιέλ να πατάει περιοχή και να γυρίζει την μπάλα παράλληλα με την εστία του Κουέστα. Εκεί, βρέθηκε το πόδι του Μαζικού που λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Κουέστα έσωσε την τελευταία στιγμή και το 0-0 παρέμεινε στον φωτεινό πίνακα.

Μετά το 30′, ανέλαβε δράση ο Τζολάκης. Οι Κίτρινοι ανέβασαν ξανά ταχύτητα κυρίως χάρη στην ενέργεια του Μανού Γκαρθία και την δραστήρια αριστερή τους πλευρά με Πίρσμαν – Ιτούρμπε, απ’ όπου προήλθε και η πιο μεγάλη φάση των γηπεδούχων στιγμές πριν φύγει το πρώτο 45λεπτο, με τον σωτήριο Τζολάκη να σταματάει τον Γκρέι μετά από τρομερή απόκρουση με το πόδι.

Μέχρι να φτάσουμε εκεί, είχε προηγηθεί μία ακόμη απόκρουση του νεαρού τερματοφύλακα των Πειραιωτών ξανά σε πλασέ του Γκρέι από πλάγια θέση, ενώ τη δική του στιγμή για να προηγηθεί είχε και ο Ολυμπιακός στην κόντρα επίθεση, αλλά ο Μπακαμπού δεν βρήκε τον στόχο μετά το γύρισμα του Βρουσάι στο 43′.

Όλα στο μηδέν στο α’ μέρος με τον Άρη να έχει τις καλύτερες ευκαιρίες, τον Τζολάκη να υψώνει τείχος μπροστά από την εστία του και τον Ολυμπιακό να απειλεί κυρίως από αντεπιθέσεις.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ, ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΒΑΝΤ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, αλλά η ένταση αυξήθηκε. Οι Κίτρινοι το πήγαν στη δύναμη και συνέχιζαν να πιέζουν ψάχνοντας γκολ παράτασης, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει μέτρα αλλά να είναι ακίνδυνος επιθετικά.

Η φάση που προκάλεσε την «έκρηξη» του Χαριλάου ήρθε στο 60ο λεπτό για μία φάση που «έφαγε» περισσότερο χρόνο απ’ ότι θα έπρεπε από το ματς. Ο Μαζικού έκανε την «μπούκα» στην περιοχή του Τζολάκη, η κόντρα που έγινε έστειλε την μπάλα πάνω στο τραβηγμένο χέρι (σε φυσική θέση) του Εμβιλά και ο Ούγγρος διαιτητής έδειξε «παίζεται». Τα ριπλέι τον δικαιώνουν απόλυτα.

Ο Τζολάκης είπε ξανά «όχι» στο τετ α τετ του Πίρσμαν και έδειξε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί γκολ στο Χαριλάου, όπως κι έγινε!

ΤΖΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΕΡΙΞΑΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ 

Ακόμα κι όταν η… εξυγίανση ανακάλυψε πέναλτι και κόκκινη (!) σε μία φάση που ξεκινάει από επιθετικό φάουλ πάνω στον Ντόη, οι Ερυθρόλευκοι δεν «μάσησαν». Κι αυτό χάρη στον ΣΠΟΥΔΑΙΟ Τζολάκη που απέκρουσε το πέναλτι του Γκρέι και έριξε ηχηρό χαστούκι σε όσους πήγαν να στείλουν το ματς με το ζόρι στην παράταση.

Ο Άρης φόρεσε ξανά τον μανδύα της «αυτοκτονίας» καθώς δεν αξιοποίησε το πέναλτι-δώρο του Βαντ με τον Ελ Αραμπί, μετά από εξαιρετική πάσα του Σαμασέκου, να τον τιμωρεί με τον τρόπο που μόνο ο ίδιος ξέρει λίγα λεπτά αργότερα για το τελικό 0-1 και την «ντόμπρα» πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στη Θεσσαλονίκη… Κόντρα σε όλους και σε όλα!

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Βαντ (ΟΥΓΓ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 10′ Φαμπιάνο/35′ Μπιέλ

ΓΚΟΛ:-/88′ Ελ Αράμπι

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ντουκουρέ, Ετέμπο, Νταρίντα – Ιτούρμπε (80′ Γκαρσία), Μανού Γκαρθία (76′ Πάλμα), Γκρέι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Βρουσάι (87′ Ραμόν) – Εμβιλά, Σαμασέκου – Μασούρας (71′ Γκάρι Ροντρίγκες), Βαλμπουενά (60′ Χάμες), Μπιέλ – Μπακαμπού (71′ Ελ Αράμπι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς