17.8 C
Athens

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: Ζευγάρωσε τις νίκες με Μάνταλο και βρίσκεται στα ημιτελικά

Η Ένωση δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει και τυπικά την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Πέτρο Μάνταλο να βρίσκει δύο φορές δίχτυα στις Σέρρες

Η ΑΕΚ ζευγάρωσε τις νίκες της απέναντι στον Πανσερραϊκό περνώντας από τις Σέρρες με 1-3 και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μετά το 3-0 της OPAP Arena, η Ένωση έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτρο Μάνταλο που πέτυχε δύο τέρματα σε ένα παιχνίδι για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2019 και το ματς κόντρα στον Βόλο, ζευγάρωσε τις νίκες της κόντρα στην ομάδα των Σερρών και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Ολυμπιακός – Άρης.

Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 21ο λεπτό, όταν ο Τσούμπερ μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Πέτρος Μάνταλος την έστειλε από κοντά στα δίχτυα.

 

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο και δύο γκολ σε δύο λεπτά. Στο 49′ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κατσαντώνη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από ωραία σέντρα του Σάιντ.

Δύο λεπτά αργότερα όμως η Ένωση πήρε και πάλι το προβάδισμα, με τον Μάνταλο να σκοράρει με το κεφάλι μετά από ωραία σέντρα του Σιντιμπέ και να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά και της ομάδας του.

 

Τη νίκη για την ομάδα του Αλμέιδα σφράγισε ο Μαχαίρας στο 80′ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.

 

Έτσι ο Δικέφαλος ζευγάρωσε τις νίκες του και περιμένει τη ρεβάνς ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό που διεξάγεται αυτή την ώρα για να μάθει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πανσερραϊκός (Δερμιτζάκης): Κατσικάς, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (61′ Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Σοφιανός, Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς)

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66′ Φράνσον), Φερνάντες (62′ λ.τρ. Μαχαίρας), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς