15.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Βουλιαγμένη 14-6: Οι Ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τον ΝΟΒ στον ελληνικό εμφύλιο του Champions League

Με πρωταγωνιστή τον τρομερό Μάρτον Βάμος, ο Ολυμπιακός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες στο Champions League κάνοντας επίδειξη δύναμης κόντρα στη Βουλιαγμένη

«Βομβάρδισε» τη Βουλιαγμένη στο Παπαστράτειο και επέστρεψε στις νίκες στο LEN Champions League ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι ισοπέδωσαν με 14-6 τον ΝΟΒ και πέτυχαν την 5η νίκη τους σε 6 αναμετρήσεις στον όμιλο (έφτασαν τους 15 βαθμούς) μέσα από σπουδαία ομαδική άμυνα και εξαιρετική επιθετική λειτουργία μετατρέποντας τον ελληνικό εμφύλιο σε παράσταση για έναν ρόλο.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς ήταν ο Μάρτον Βάμος που σημείωσε 4 γκολ – 3 είχε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου – ενώ έκανε σπουδαία δουλειά και στην άμυνα μαζί με τον Μπούσλιε ο οποίος βρήκε και 2 τέρματα (τόσα πέτυχαν και οι ΔερβίσηςΦιλίποβιτς). Ο Ολυμπιακός μόνο με «αυτοκτονία» θα χάσει την πρόκριση στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης και θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα σε μια τρομερή μάχη στις τρεις πρώτες θέσεις μαζί με Προ Ρέκο και Μπαρτσελονέτα.

Ο ΝΟΒ δεν μπόρεσε να κοντράρει τους νταμπλούχους και κατέρρευσε στο τέταρτο οκτάλεπτο. Ο Μάριος Καπότσης πέτυχε δύο γκολ για τη Βουλιαγμένη η οποία μπόρεσε να κρατηθεί στο ματς για τρία οκτάλεπτα χάρη στις επεμβάσεις του Τζωρτζάτου. Για την ομάδα του Βουγιασίνοβιτς η μάχη για την πολυπόθητη 4η θέση που οδηγεί στο Final 8 θα συνεχιστεί ως το τέλος.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τα γρήγορα γκολ σε συνδυασμό με την πολύ καλή ομαδική δουλειά στην άμυνα έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη από νωρίς για τους Ερυθρόλευκους. Είναι ενδεικτικό πως ο Βάμος σκόραρε δύο γκολ και ο Μπούσλιε άλλο ένα για το 3-0 του πρώτου οκταλέπτου για να ακολουθήσει το 4-0 του Δερβίση.

Η Βουλιαγμένη έσπασε το ρόδι μετά από 11′ με το σουτ του Καπότση από την περιφέρεια αλλά η διαφορά παρέμεινε στα τέσσερα τέρματα παρά το γκολ του Νικολαΐδη (6-2).

Ο Ολυμπιακός είχε εντυπωσιακά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρήκαν τρία γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο για να ρίξουν τη διαφορά (8-5).

Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς πάτησε μια τελευταία γκαζιά στο τέταρτο οκτάλεπτο με ένα επιμέρους 6-1 (δύο γκολ ο Παπαναστασίου, από ένα Κολόμβος, Μπούσλιε, Δερβίσης και Φιλίποβιτς) για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην 5η νίκη της σε 6 αγώνες στον όμιλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 14-6

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-0, 3-2, 2-3, 6-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 4, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος, Νικολαϊδης, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 2, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς