16.1 C
Athens

Τσιτσιπάς: Αυτό έκανα για να φτάσω στη νίκη, ίσως πάω στον ποταμό της Μελβούρνης για να δροσιστώ

Μετά από ένα τρομερό παιχνίδι 4 ωρών που κρίθηκε στο 5ο και τελευταίο σετ με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε αυτό που ήθελε έστω κι αν έκανε τα εύκολα δύσκολα.

Τσιτσιπάς – Σίνερ 3-2: Στα προημιτελικά του Australian Open ο αλύγιστος Στέφανος μετά από τρελό ματς 4 ωρών

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ και συνεχίζει στα προημιτελικά του Australian Open, με τον ίδιο να εξηγεί on camera μετά το παιχνίδι το πώς έφτασε στη νίκη μετά την ισοφάριση σε 2-2 από τον αντίπαλό του αλλά και ποια τακτική θα ακολουθήσει για να «σβήσει» στο κάψιμο στο πρόσωπό του από την υπερπροσπάθεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Νιώθω περισσότερο ανακουφισμένος παρά χαρούμενος για τη νίκη. Σπουδαία βραδιά. Είμαστε εδώ, το κάνουμε μαζί αυτό. Χαίρομαι που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί μας. Στο κορτ προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, δεν είναι εύκολο.

Είχα έναν σπουδαίο αντίπαλο. Έμεινα ήρεμος όπως συνήθιζε να κάνει κι ο κύριος ο Ροντ Λέιβερ στις ήμερες του. Νιώθω πως το πρόσωπό μου καίει από την προσπάθεια σήμερα, μπορεί να χρειαστεί να βρεθώ στον ποταμό της Μελβούρνης».

Όσον αφορά για το τι είπε στον εαυτό του μετά το τέταρτο σετ, είπε: «Θα γίνω λίγο πιο τεχνικός. Απελευθέρωσα το χέρι μου, τον καρπό, αυτό με βοήθησε να βγάλω ένταση, που δεν έκανα νωρίτερα. Αυτό άλλαξε το παιχνίδι, και με βοήθησε να σερβίρω καλύτερα στο τέλος. Αυτή η μικρή αλλαγή».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς