19.2 C
Athens

Τσιτσιπάς – Σίνερ 3-2: Στα προημιτελικά του Australian Open ο αλύγιστος Στέφανος μετά από τρελό ματς 4 ωρών

Μετά από μία συγκλονιστική μάχη υψηλής κλάσης, ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε με ιδρώτα το εισιτήριο για τους «8» του Grand Slam τουρνουά στη Μελβούρνη ξεπερνώντας το εμπόδιο του μαχητικού Ιταλού που επέστρεψε από το 2-0

Τι ματσάρα είδαμε στη Μελβούρνη!

Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιανίκ Σίνερ πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσεως στην «Rod Laver Arena» και έπειτα από ένα τρομερό παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα, το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν κατέληξε στον Έλληνα πρωταθλητή που έκανε τα εύκολα δύσκολα μετά το αρχικό του προβάδισμα με 2-0 αλλά τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) χάρη στο εξαιρετικό και αλάνθαστο 5ο σετ.

Στα προημιτελικά ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (24/01) τον Τσέχο, Γίρι Λεχέτσκα, (Νο71) ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε 3-1 σετ του Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στην Αυστραλία.

Ο ατσάλινος Έλληνας τενίστας μπορεί να έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο κρίσιμο τελευταίο «χρυσό» σετ είχε την υπομονή, την ψυχραιμία και τα ποιοτικά χτυπήματα με το μέρος του για να υπερασπιστεί άψογα το σερβίς του, να κάνει το μπρέικ στον κουρασμένο Ιταλό και να πάρει μία τεράστια νίκη-πρόκριση στο πιο ανατρεπτικό παιχνίδι του τουρνουά μέχρι τώρα.

Ο «Στεφ» έκανε σχετικά γρήγορα το 2-0 στο ματς με 6-4, 6-4 δείχνοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο και ένα εύκολο μεσημέρι, αλλά ο Σίνερ δεν τα παραδόθηκε έτσι εύκολα.

Ο ταλαντούχος Ιταλός τενίστας αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσια μετά από τρομερές εναλλαγές και μάχες στο φιλέ, με τα μπρέικ πόιντς (7-4 υπέρ του Στέφανου) να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Τελικώς στο 5ο και τελευταίο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας διατήρησε τον ρυθμό του, επανήλθε στο στυλ παιχνιδιού των δύο πρώτων σετ και με όπλο το δυνατό σέρβις του και τις εξαιρετικές του άμυνες «θόλωσε» τον ήδη κουρασμένο Σίνερ για να φτάσει στο 6-3 που τού χάρισε και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. 5-1 υπέρ του Τσιτσιπά οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, με το σημερινό να είναι μακράν το καλύτερο από άποψη θεάματος.

ΤΑ ΣΕΤ 3-2: 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς