24.6 C
Athens

Άρης – Βόλος 3-0: Ο μαγικός Μανού Γκαρθία τον έστειλε ξανά στην 5η θέση

Τι σόου από τον Ισπανό ηγέτη του Άρη: Με τρία υπέροχα τέρματα μέσα σε 27 λεπτά ο Μανού Γκαρθία μάγεψε το κοινό του Βικελίδης και «εκτέλεσε» μόνος του τον Βόλο για να χαρίσει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο... πεντάδας στην ομάδα του

Τι ρεσιτάλ έδωσε ο Μανού Γκαρθία!

Ο Ισπανός άσος του Άρη πέτυχε τρία υπέροχα τέρματα μέσα σε 27 λεπτά κόντρα στον Βόλο κα οδήγησε τους Κίτρινους σε μία ευρεία και σημαντική νίκη, που τους φέρνει εκ νέου στην 5η θέση της κατάταξης στη Super League.

Το μαγικό δεξί του Μανού Γκαρθία «χτύπησε» τρεις φορές και το Χαριλάου βρήκε τον νέο αγαπημένο του Λατίνο, που έδειξε -ξανά- ότι έχει τα στοιχεία για να κουβαλήσει στις πλάτες του την ομάδα του Άλαν Πάρντιου, ειδικά τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το πρώτο ημίχρονο στο Βικελίδης θα ξεχαστεί γρήγορα. Αμφότερες οι δύο ομάδες δεν είχαν φαντασία στο παιχνίδι τους και πέρα από μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Πίρσμαν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, το θέαμα ήταν από φτωχό έως αδιάφορο.

Από τη μία οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να βρουν κενούς χώρους αλλά μάταια στις περισσότερες των περιπτώσεων, με τον Μαντσίνι να είναι ο μόνος δραστήριος στην μεσοεπιθετική γραμμή και ο Νταρίντα ξανά να καταπίνει χιλιόμετρα στο κέντρο.

Από την άλλοι Θεσσαλοί ήταν νωχελικοί και άνευροι στο δικό τους επιθετικό μισό, κυρίως πρόσεχαν για να έχουν στην άμυνα και δεν κατάφεραν επί της ουσίας ποτέ να απειλήσουν με ουσία την εστία του Κουέστα.

Ο Άρης ήταν ξεκάθαρο ότι είχε ξανά θέμα να διασπάσει μία καλά οργανωμένη κλειστή άμυνα και ήταν επίσης προφανές το πόσο χρειαζόταν μία προσωπικά ενέργεια για να «ξεμπουκώσει» και να ανοίξει το παιχνίδι προς όφελός του. Όπως κι έγινε διά ποδός του μαγικού (και) σήμερα Μανού Γκαρθία!

Ήταν η βραδιά του Ισπανού μαέστρου. Μία προσωπική του δικαίωση για όσα προηγήθηκαν, με τον ίδιο να μην παίρνει τις ευκαιρίες που θα ήθελε, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του δεύτερου γύρου της Super League. Στο σήμερα, «εκτέλεσε» και νίκησε μόνος του τον Βόλο με τρία αριστουργήματα για να στείλει ξανά τον Άρη στην 5η θέση.

Η αρχή έγινε στο 47′ με τον Μαντσίνι να κλέβει την μπάλα από την άμυνα, τους Κίτρινους να την μεταβιβάζουν σωστά στην αντεπίθεση και τον Μανού να ολοκληρώνει την φάση με ένα υπέροχο πλασέ από δύσκολη θέση. Το 1-0 ξεκλείδωσε τα πάντα για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου και έφτασε μέχρι τον ουρανό για χάρη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, με τον σκόρερ να του αφιερώνει το γκολ κρατώντας μία φανέλα με το όνομά του και το νούμερο 19.

Στο 60′ και με το πόδι στο γκάζι, μετά από ασίστ του Ματέο Γκαρσία, ο Μανού το έκανε ξανά. Πάτησε περιοχή, έκανε ένα κοντρόλ και με ακόμη ένα τρομερό τελείωμα έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Εσκοβάλ για το 2-0, που απλοποίησε εντελώς την κατάσταση υπέρ των Κιτρίνων στο Χαριλάου.

Το κερασάκι στην τούρτα για τη μαγική βραδιά του Μανού Γκαρθία ήρθε στο 74′ (χατ-τρικ σε διάστημα 27 λεπτών) με το πιο όμορφο γκολ της βραδιάς. Ο Ισπανός άσος βρήκε χώρο στον άξονα, οι αμυντικοί του Βόλου απλά τον κοιτούσαν κι αυτός με έναν κεραυνό από τα 20 μέτρα νίκησε για τρίτη φορά τον Κλέιμαν και πανηγύρισε με υψωμένη γροθιά. Ο Άρης βρήκε τον νέο του ηγέτη.

Μέχρι την ολοκλήρωση των 93 λεπτών ο Άρης έψαξε κι άλλο γκολ, αλλά πάντα με το μυαλό του στη διαχείριση ενόψει της μεγάλης ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη (25/1). Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του αγώνα με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γκαρθία στο δικό του One Mαν(ού) σόου!

Ξανά στην 5η θέση με 31 βαθμούς οι Κίτρινοι, «καβάλησαν» τους Θεσσαλούς που έμειναν στους 29.

ΑΡΗΣ – ΒΟΛΟΣ 3-0 

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης

Διαιτητής: Κατοίκος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/18′ Ντέλετιτς

ΓΚΟΛ: 47′, 60′, 74′ Μανού Γκαρθία

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Εμπακατά (22′ Οντουμπάζιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Ντουκουρέ, Νταρίντα (69′ Ετέμπο) – Μαντσίνι (81′ Μαζικού), Γκαρθία, Γκαρσία (81′ Ροντρίγκες), Γκρέι (80′ Ιτούρμπε)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (68′ Σι) – Μεταξάς (56′ Γκάγκι), Μπαριέντος – Ντέλετιτς, Μεσκίδα (68′ Πιρές), Τσιρίνος – Οζέγκοβιτς (84′ Κούτσιας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς